"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

Úspěchy našich studentů ve společenskovědních soutěžích

V době, kdy se naše společnost dostala do koronavirové krize a kulturní i společenský život takřka utichl, naši studenti rozhodně nezaháleli. Školní příprava on - line je sice náročná, ale mnozí ještě zvládli i činnosti navíc – napsat povídku, článek, natočit video či nakreslit obrázek. Některé práce jsem zaslala do soutěží. Některé již byly vyhodnoceny, jiné na „verdikt" teprve čekají. Dovolte mi tedy pochválit aspoň ty studenty, kteří už výsledky znají a kterým se podařilo umístit na předních místech.

celý článek08.06.2020 / Mgr. Eva Pýchová

Konzultace pro maturanty

V návaznosti na Harmonogram uvolňování v oblasti školství a v souladu s doporučeními MŠMT zahajujeme v naší škole od pondělí 11. května dobrovolné konzultace k maturitním zkouškám.

celý článek06.05.2020 / Mgr. Andrea Daňková

Úspěchy on-line

Dopad pandemie na školy je mocný. O to víc potěší, když se něco podaří. To je případ soutěže Středoškolská odborná činnost, ve které tradičně bodujeme. S velkým nasazením všech komisí SOČka proběhla a naše studentky ze septimy uspěly v krajském kole. Kateřina Málková získala 1. místo v kategorii Zdravotnictví a Barbora Bulánková 2. místo v konkurenčně náročné kategorii Chemie. Tímto postupují do celostátního kola.

celý článek25.05.2020 / RNDr. Jiří Dvořáček

Termíny maturitních zkoušek

Zveřejňujeme aktualizované termíny maturitních zkoušek v termínu JARO 2020.

celý článek11.05.2020 / Mgr. Andrea Daňková

I Matouš tisknul štíty

V minulých týdnech jsme z mnoha médií slyšeli, jak se napříč republikou mobilizují tiskařské týmy, aby se na svých 3D tiskárnách pustily do výroby ochranných pomůcek pro zdravotníky. Když se i nám ve školní e-mailové schránce objevil dotaz od našeho zřizovatele, zda máme 3D tiskárnu a zda bychom mohli tisknout ochranné štíty pro zdravotníky, oslovila jsem kolegu Jana Češíka a Matouše Chytku, studenta 7. C, s dotazem, jestli by bylo v našich silách pomoci. Matouš se nabídl, že se do tisku pustí, a do 3 dnů měl na stole první prototyp.

celý článek24.04.2020 / Mgr. Andrea Daňková

Informace pro uchazeče

V těchto dnech by měli zákonní zástupci všech uchazečů o studium v naší škole obdržet do svých emailových schránek stručnou informaci o organizaci přijímacích zkoušek v naší škole.

celý článek06.04.2020 / Mgr. Andrea Daňková

Lyžařský kurz 2. C

V termínu 29. 2. – 6. 3. 2020 vyrazilo 31 žáků z třídy 2. C na lyžařský kurz, tradičně do skiareálu Paseky nad Jizerou. Z toho bylo 21 dívek a 10 chlapců. Lyžařský výcvik jako instruktoři zabezpečovali pedagogové – Mgr. Půlpánová, Mgr. Vohralík, Mgr. Nágr. Pedagogický dozor v odpoledních a večerních hodinách prováděl Mgr. Nečesaný. Za částku 1.050,- Kč žáci prožili 4 dny lyžování na kvalitních terénech a za velmi dobrého počasí. Úterní volný den jsme využili k návštěvě Muzea zapadlých vlastenců, tam se žáci seznámili s historií a životem v Pasekách. Největším kladem celé akce je skutečnost, že všichni žáci lyžovali v celém rozsahu, nikdo se nezranil ani neonemocněl. Takže při návratu jsme všechny žáky mohli v pořádku předat rodičům. Mnoho z nich přišlo osobně poděkovat, což nás velmi potěšilo.

celý článek16.03.2020 / Mgr. Milan Nágr

Spuštění pravidelné on-line výuky

V pondělí 16. 3. 2020 spouštíme pravidelnou výuku podle rozvrhu v prostředí Microsoft Teams. Žádáme studenty i jejich zákonné zástupce, aby věnovali pozornost aktuální zprávě ve svých e-mailových schránkách.

celý článek13.03.2020 / Mgr. Andrea Daňková
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima