"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

Nicholas Winton – skutečný hrdina

V pondělí 3. 2. 2020 se v aule naší školy uskutečnil vzdělávací program pro třídy 4. C, 5. C, 1. A a několik seminaristů. Jeho cílem bylo představit skromného muže, anglického gentlemana, nositele mnoha prestižních cen, včetně nominace na Nobelovu cenu za mír – sira Nicholase Wintona.

celý článek05.02.2020 / Mgr. Eva Pýchová

Cena Jana Amose Komenského

Cena Jana Amose Komenského je soutěž finančně ohodnocující školy, které své studenty kvalitně vzdělávají v oblasti Evropské unie. V přiloženém videu se dozvíte přímo od studentů, jak naše škola spolupracuje s Evropskou unií a kterých soutěží s ní spojených se účastní. Zároveň jsou zde shrnuty stručné informace o škole.

celý článek05.02.2020 / Ondřej Doležal (7. C)

Efektivní komunikace v rodině

Vážení rodiče, navazujeme na úspěšnou vzdělávací akci EDUcoffee, která proběhla v naší škole v loňském roce, a srdečně Vás zveme na setkání s odborníkem na téma Efektivní komunikace v rodině aneb Aby nám bylo spolu doma dobře.

celý článek04.02.2020 / Mgr. Andrea Daňková

Olympiáda v angličtině

Ve středu 22. 1. se na našem gymnáziu konalo školní kolo Olympiády v anglickém jazyce. Soutěže se zúčastnilo celkem 38 studentů, kteří byli podle věku a zkušeností s tímto jazykem rozděleni do 3 kategorií. V prvním kole se soutěžící vypořádali s obtížnými poslechovými a jazykovými testy. Ti nejlepší pak pokračovali do ústního kola, kde ukázali své konverzační schopnosti. V nejmladší kategorii zvítězil Oliver Škorjanc z 2. C. Ve druhé kategorii podala nejlepší výkon Eliška Havlíková ze 4. C a třetí, nepočetnější kategorii ovládla Adéla Cimburková z 5. C. Vítězové jednotlivých kategorií nás budou reprezentovat v Okresním kole Olympiády. Všem účastníkům soutěže děkujeme za pěkné výkony, přátelskou atmosféru v náročném dni a přejeme jim mnoho elánu do dalšího studia tohoto krásného jazyka.

celý článek27.01.2020 / PhDr. Mirka Vrbická

Co je to CO2 liga?

CO2 liga je vzdělávací program, který se zabývá globálním oteplováním a jeho omezením. Představí vám ve zkratce klimatické změny. Soutěž zprostředkovává žákům, studentům i veřejnosti informace o globálním klimatickém rozvratu, o změnách, které můžeme očekávat v České republice a o možnostech, jak se na ně připravit. Žáci se tak v CO2 lize dozví nejen o dopadech klimatického rozvratu a možnostech jejich řešení, zároveň si také vyzkouší, že nemusí být jen pasivními pozorovateli dění, ale že sami dokážou mnohé změnit a posunout k lepšímu.

celý článek20.01.2020 / Alžběta Chytková (4. C)

Dobývání pevnosti Gyholi

Dne 20. 12. 2019 se stejně jako minulý rok konala soutěž Dobývání pevnosti Gyholi. Soutěžící třídy byly rozděleny, byla jim přiřazena mapa a barva a následně se mohly vydat plnit úkoly do tajemné pevnosti. Úkoly byly různé. Některé lehčí, některé těžší a některé jen pro ty nejodvážnější z odvážných. Přece jenom, kdo z vás by se odvážil strčit ruku do záhadné krabice, aniž by věděl, co v ní číhá? Kdo z vás by se nebál vkročit do temné místnosti s minimem světla a hledat malé krabičky od zápalek? To už si žádá notnou dávku odvahy...

celý článek17.01.2020 / Monika Lacinová (3. C) / foto: 18

To byl náš maturitní ples

V sobotu 11. 1. 2020 se uskutečnil maturitní ples tříd 4.A a 8.C v pardubickém Ideonu. Večer byl zahájen slavnostním nástupem maturantů a proslovem ředitelky školy. Po šerpování na hosty čekalo taneční vystoupení maturantů za zvuků známých světových muzikálů. Pokračovalo se volnou zábavou, během které si mohli hosté zatančit, nechat se zvěčnit před maturanty ručně vyrobenou foto stěnou, zasoutěžit si v tombole či se zúčastnit dražby obrazu jedné z maturantek.

celý článek16.01.2020 / 4. A a 8. C

Poděkování pro 4. C

Rádi zveřejňujeme poděkování Oblastní charity Pardubice studentům 4. C, kteří se v předvánočním čase zapojili do výroby adventních věnců pro Domácí hospic Andělů strážných.

celý článek09.01.2020 / Mgr. Marek Janů
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima