"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

Přípravné kurzy zrušeny

V souladu s mimořádným opatřením ministerstva zdravotnictví jsme byli nuceni zrušit nejen výuku ve škole, ale i v přípravných kurzech. Zároveň jsme se rozhodli poslat účastníkům kurzů každé pondělí jako částečnou kompenzaci zadání z matematiky i českého jazyka k samostudiu (včetně řešení).

celý článek13.03.2020 / Mgr. Andrea Daňková

Uzavření školy od 11. 3. 2020

Naše gymnázium bude v souladu s mimořádným opatřením ministerstva zdravotnictví vydaným dne 10. 3. 2020 pro žáky uzavřeno až do odvolání. Všechny přihlášené obědy ve školní jídelně budou po tuto dobu automaticky odhlášeny. Společně s termínem opětovného zahájení výuky zveřejníme na tomto místě i informace, kdy a jak je obědy možné znovu přihlásit.

celý článek10.03.2020 / Mgr. Andrea Daňková

Filozofická olympiáda 2020

V letošním roce se na Katedře filozofie a společenských věd Univerzity Hradec Králové uskutečnila historicky 1. filozofická olympiáda. Soutěže se zúčastnilo více než 110 studentů z 11 středních škol z Pardubického a Královéhradeckého kraje. Školní kolo na našem gymnáziu vyhrál Benedikt Mrázek (5. C), 2. místo obsadil Ondřej Doležal (7. C).

celý článek02.03.2020 / Mgr. Eva Pýchová

Zeměpisná olympiáda

Ve středu 29. ledna se konalo školní kolo Zeměpisné olympiády, ze kterého vzešlo pět postupujících do okresního kola. V kategorii A reprezentoval naše gymnázium Antonín Výborný ze třídy 1. C. V dalších kategoriích postoupili tradiční soutěžící Oliver Škorjanc (2. C), Ondřej Konůpek (4. C), Martin Marek (5. C) a Stanislav Kozák (7. C). Okresní kolo se uskutečnilo 26. února jako obvykle v DDM Beta v Pardubicích. Soutěžící absolvovali tři různé části – práci s atlasem, test geografických znalostí, praktickou část. Dva z pěti našich žáků obsadili pódiová umístění...

celý článek28.02.2020 / Mgr. Veronika Rožková

7. C u Krajského soudu v Pardubicích

Ve čtvrtek 20. 2. 2020 třída 7. C v čele s paní učitelkou Pýchovou navštívila budovu Krajského soudu v Pardubicích, kde jsme se zúčastnili besedy s JUDr. Romanem Drahným. Pan předseda soudu Dr. Drahný nás nejprve seznámil s trestním právem a poté jsme měli všichni možnost zapojit se do fiktivního soudního přelíčení, kdy jsme byli obeznámeni se skutečným kriminálním případem a rozdělili si jednotlivé role.

celý článek27.02.2020 / Bára Bulánková (7. C)

O výchově dětí s psycholožkou

V úterý 18. února 2020 proběhlo ve sborovně Gymnázia Dr. Emila Holuba komunitně osvětové setkání uspořádané pro rodiče žáků naší školy. Jednalo se o první z řady čtyř na sebe volně navazujících vzdělávacích akcí lektorovaných psycholožkou Gabrielou Chovancovou. Tématem bylo vytváření bezpečné citové vazby s dítětem, přijímaní dítěte takového, jaké je, a na závěr došlo i na různé výchovné styly a jejich rozdílnou efektivitu.

celý článek25.02.2020 / Mgr. Andrea Daňková

Projektové dny – spolupráce se základními školami

Poslední týden v lednu a první únorový se na našem gymnáziu uskutečnilo již třetí setkání se spolupracujícími základními školami. První termín byl věnován Základní škole Horní Jelení, kdy proběhl projektový den na téma Zdroje energie. Pro žáky osmého a devátého ročníku jsme připravili čtyři praktické dílny. Každá byla věnována jednomu století a zdroji energie, který v té době převládal.

celý článek24.02.2020 / Mgr. Jitka Valášková

První a druhé místo v okresním kole angličtiny

Ve dnech 17. a 18. února 2020 nás vítězové školního kola Soutěže v anglickém jazyce úspěšně reprezentovali v okresním kole soutěže. Soutěžící nejprve prošli náročným poslechovým testem a testem na lexikální a gramatické jevy – use of English. Poté následovala ústní část, ve které porota hodnotí pohotovost a správnost vyjádření, rozsah slovní zásoby a gramatických jevů a kreativitu vyjádření.

celý článek20.02.2020 / Mgr. Kateřina Kay
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima