"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

Tříkrálové školní kolo olympiády ve španělském jazyce

V úterý 7. ledna 2020 se na našem gymnáziu konalo školní kolo olympiády ve španělském jazyce, a to tradičně v den po nadělování Tří králů ve Španělsku. V I. kategorii SŠ se statečně utkalo 5 studentů ze 3. A a 5. C. V náročnější II. kategorii SŠ (nad tři roky studia) soutěžilo 9 studentů ze tříd 7. C, 4. A a 8. C.

celý článek07.01.2020 / Mgr. Linda Nováková Schättingerová / foto: 3

Školní mikiny

Školnímu parlamentu v čele s Ondrou Doležalem se v prosinci podařilo dotáhnout do konce projekt školních mikin.

celý článek21.12.2019 / Mgr. Andrea Daňková

Exkurze 1. ročníků nejen do Východočeského divadla

Ve středu 18. prosince 2019 první ročníky vyššího gymnázia navštívily společně pardubické divadlo a získaly nové kulturní poznatky. Brzy ráno jsme si vyslechli první zdařilé referáty, které si připravili naši spolužáci o dějinách Pardubic a již zmíněného divadla. Odpoledne jsme potom historické jádro města společně s oběma třídními učiteli také prošli. Divadelní vystoupení si pro nás připravila herecká skupina mladých „ochotníků" při Východočeském divadle - LAJK. Konkrétně se jednalo o vlastní podání slavné Erbenovy knihy Kytice.

celý článek20.12.2019 / Adéla Cimburková (5. C)

Zájezd do Prahy

V sobotu 14. 12. 2019 se uskutečnil již tradiční společný zájezd zaměstnanců a studentů gymnázia do divadla, na adventní trhy a za kulturou. Cílem naší cesty byla opětovně Praha. Společně jsme zhlédli úspěšný muzikál Janka Ledeckého Galileo v divadle Hybernia na náměstí Republiky. Svátečně nazdobená Praha nás přivítala celkem vlídným počasím, které by odpovídalo spíše březnu než předvánočnímu času, spadlo i pár kapek. Ulice byly zaplněny návštěvníky hlavního města a obchody nabité k prasknutí, ale ani tato situace nám neubrala na příjemné sváteční atmosféře.

celý článek20.12.2019 / Mgr. Eva Pýchová

Adventní večer podvacáté

Ve čtvrtek 12. 12. 2019 se v rámci oslav 20. výročí otevření nové budovy gymnázia uskutečnil tradiční Adventní večer. V hlavním programu vystoupila sólistka opery Barbora Řeřichová, nositelka mnoha českých i mezinárodních prestižních ocenění, která byla mj. již dvakrát nominována na cenu Thálie. Paní Řeřichová pochází od Hradce Králové a nedávno se stala členkou souboru v Olomouci.

celý článek16.12.2019 / Mgr. Eva Pýchová

Gympl Roku 2019

Gymnázium Dr. Emila Holuba se zúčastnilo soutěže Gympl Roku, kterou pořádá společnost ASA (Asociace studentů a absolventů). Děkujeme touto cestou všem studentům, absolventům a dalším příznivcům za jejich hlasy, které nám pomohly umístit se v rámci Pardubického kraje na krásném třetím místě.

celý článek16.12.2019 / Mgr. Marek Janů

PF 2020

Všem studentům, jejich rodičům a příznivcům gymnázia přejeme klidné prožití vánočních svátků a mnoho úspěchů a pevné zdraví v nadcházejícím roce 2020.

celý článek16.12.2019 / Gymnázium Dr. Emila Holuba

Exkurze na hvězdárně v Hradci Králové

V úterý 3. prosince se třídy 2. A a 5. C vydaly na exkurzi do hvězdárny v Hradci Králové za doprovodu svých třídních učitelů, pana Češíka a pana Kotyka. Byla zde promítnuta zajímavá přednáška rozdělená na tři části. Díky moderním technologiím, kterými hvězdárna disponuje, byla přednáška velmi zajímavá a hvězdná obloha nám byla představena velmi realisticky.

celý článek16.12.2019 / Sára Víšková (2. A)
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima