"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

Vítězná 1. C na laser game!

Dne 27. května se 1. C vydala na výlet do Pardubic, jehož vrcholem měla být návštěva zdejšího střediska laser game. Laserové hry třída vyhrála v celoškolní soutěži Dobytí pevnosti Gyholi a nyní už konečně nastal čas, kdy si měla světelné dobrodružství patřičně užít. Utkání se podařilo – bylo sestaveno 6 týmů, které proti sobě bojovaly v krásně nasvíceném brnění a ve speciálních prostorách. Celý den se vydařil, a dokonce i počasí nám přálo. Děkujeme SRPŠ za organizaci soutěže a ceny!

celý článek06.06.2019 / Mgr. Marie Filipová

Školní výlet 4.C

Ve čtvrtek 30. 5. vyrazila třída 4.C na dvoudenní výlet do Budislavi a Litomyšle, na místo, kde se před třemi lety uskutečnil náš první vícedenní výlet. Již o půl 8 ráno jsme nasedli do autobusu, který nás zavezl do Litomyšle. Zde jsme dokoupili potřebné zásoby jídla a pokračovali opět autobusem až na místo našeho pobytu na Borku u Budislavi. Rychle vybalit, rozdělit pokoje, postele a hurá do přírody.

celý článek04.06.2019 / Mgr. Veronika Rožková / foto: 9

19. Olympiáda žáků škol holického regionu

Fandíme žákům gymnázia, kteří se v těchto dnech účastní tradiční a oblíbené Olympiády žáků škol holického regionu! Máte-li chvíli volno, podpořte naše reprezentanty ve fotbale, volejbale, basketbale, tenise, stolním tenise, cyklistice a atletice.

celý článek03.06.2019 / Mgr. Marek Janů

Expedice DofE

Na cvičnou expedici v rámci programu DofE jsme se vydali v květnu 2019. Naším cílem bylo porovnání znečištění vody v řece Orlici na dvou místech. V pátek 17. 5. jsme vlakem z Holic odjeli do Brandýsa nad Orlicí, kde proběhlo naše první měření. Potom jsme vyrazili na 13 kilometrů dlouhou cestu do kempu jménem Cakle.

celý článek03.06.2019 / Expediční tým 5. C

Anglická knihovnička

Studenti gymnázia mohou jako další zdroj ke studiu angličtiny využít anglickou knihovničku, která byla nově zbudována v rámci tzv. Šablon I financovaných z evropských fondů. Zájemci si mohou vypůjčit jak zjednodušenou četbu různých pokročilostí, tak díla v originální neupravené verzi. Rovněž ve výběru knih jsme reflektovali preference studentů – tituly zahrnují nejen dnes již klasická díla britské a americké literatury, ale i řadu novinek z žánru fantasy, detektivních románů aj.. Výpůjční řád knihovny a více informací je k dispozici u vyučujících anglického jazyka.

celý článek29.05.2019 / Mgr. Kateřina Kay

Malé Španělsko a jeho 7. ročník

Pětidenní kurz byl koncipován na užití jazyka v praxi nad rámec standardní výuky v hodinách. Náplň kurzu byla postavena na aktivním užití jazyka. Letošní rok byl organizačně nejnáročnější, přihlásilo se 32 účastníků naší školy napříč ročníky (3. C, 4. C, 1. A, 2. A, 6. C, 3. A, 7. C)! Ale společnými silami jsme zvládli různé stupně úrovně jazyka i nadpočetné množství strávníků! A co jsme se naučili a zažili?

celý článek28.05.2019 / Mgr. Linda Nováková Schättingerová / foto: 18

EDUcoffee pro rodiče

Ve spolupráci s Centrem celoživotního vzdělávání Pardubice jsme pro Vás připravili setkání zaměřené na rozhodování o budoucím studiu a uplatnění Vašich dětí na trhu práce. Setkání se uskuteční v úterý 4. června od 16:00 na gymnáziu. Předpokládaná délka trvání je asi 2–3 hodiny.

celý článek27.05.2019 / Mgr. Marek Janů

Den Země

Dne 22. dubna proběhl Den Země, který se letos paní učitelka Rožková a pan učitel Janů rozhodli oslavit pomocí Zemi za spolupráce třídy 4.C. Inspirací nám byl film The Plastic Ocean, promítaný paní učitelkou Rožkovou v aule naší školy. Ačkoli film neviděli všichni, o problematice plastů v přírodě věděla celá třída.

celý článek20.05.2019 / Adéla Cimburková 4. C
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima