"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

Program oslav - myslíme na všechny!

V rámci oslav 20. výročí naší školní budovy 27. září 2019 bude program rozdělen do dvou částí. V té školní zasadíme před gymnáziem nový strom, RNDr. Jiří Dvořáček nám představí svůj projekt slunečních hodin, následovat bude projektový den pro třídy nižšího gymnázia a vyšší gymnázium sehraje několik sportovních utkání na novém sportovišti. V 10:00 dojde k slavnostnímu předání zrekonstruovaných prostor škole, a to za přítomnosti pana Bohumila Bernáška, radního Pardubického kraje zodpovědného za oblast školství, a dalších významných hostů.

celý článek14.09.2019 / Mgr. Andrea Daňková

Jazykové zkoušky Cambridge FCE

Cambridge zkouškové centrum EVC v Hradci Králové, se kterým naše gymnázium dlouhodobě spolupracuje, nabízí i pro tento školní rok možnost složit zkoušky Cambridge FCE (First Certificate in English), a to i nanečisto, aby si studenti na základě výsledků mohli ověřit své individuální jazykové schopnosti a dovednosti a načasovat si tak případné skládání zkoušek Cambridge FCE naostro. V případě většího zájmu, což je minimálně skupina 10 žáků, je možné stejně jako v minulých letech zorganizovat zkoušku přímo u nás ve škole.

celý článek11.09.2019 / Mgr. Jaroslava Račická

Školní mikiny

Jistě si vzpomínáte, že na konci minulého roku jste vyplňovali dotazník, ve kterém jste nám prozradili, jak byste chtěli, aby vypadala školní mikina. A teď, po spoustě práce a vyhodnocování, pro vás máme výsledek. Celé hlasování vyhrála mikina číslo tři, kterou si můžete prohlédnout níže. Ze sto čtyřiceti vyhodnocených odpovědí si tato verze mikiny vybojovala čtyři z pěti hvězdiček, a stala se tak bezkonkurenčním vítězem. Zároveň jste si odhlasovali černou a bílou barvu, to znamená, že obě tyto barevné kombinace pro vás budou k dostání. Cena jednoho kusu bude 395 Kč. Mikiny si budete moci začít objednávat asi od 16. 9. 2019, do té doby můžete popřemýšlet, jakou barvu byste spíše chtěli...

celý článek10.09.2019 / Studentský parlament

Přivítání dalších zahraničních studentek

První týden na naší škole mají za sebou další dvě zahraniční studentky, které stráví tento školní rok na našem gymnáziu v rámci programu AFS. Italská studentka Aurora Bertulli k nám přiletěla z malého italského města Fano na východním pobřeží Itálie mezi Rimini a Anconou a z dalekého Thajska k nám přibyla Pantira Ngarmchatetanarom – krátce Pim, která žije v hlavním městě Bangkoku. Auroru přijali do svých řad studenti 7.C, kteří loni pečovali o japonskou studentku Jume a Pim sdílí téměř všechny předměty se třídou 6.C. Obě studentky zatím používají ke komunikaci angličtinu, ale již se pilně ponořily do studia češtiny, aby na konci školního roku složily základní zkoušku z českého jazyka, což je jednou z podmínek programu AFS. Vítejte u nás, Auroro a Pim!

celý článek09.09.2019 / Mgr. Zdeňka Raabenstein Schejbalová

Předplatné do divadla 2019/ 2020

Naše škola každoročně zajišťuje předplatné do Východočeského divadla v Pardubicích pro studenty i rodiče. Jde o předplatné ve skupině N určené pro nižší i vyšší gymnázium. Cena: 805 Kč pro studenty, 1470 Kč pro dospělé – 7 představení (5x v Městském divadle, 1x na Malé scéně a 1x scénické čtení) A na co se můžete těšit?

celý článek05.09.2019 / Mgr. Eva Pýchová

Adaptační kurzy jsou tu!

Jako každý rok vyjedou i letos žáci gymnázia na adaptační kurz do rekreačního zařízení v Horním Jelení. V termínu od 9. do 11. září se žáci tříd 1. A a 5. C zúčastní programu pod vedením psychologů i pedagogů školy z oblasti protidrogové prevence, právního vědomí aj. Nebudou chybět ani doprovodné sportovní a společenské hry, při kterých budou mít žáci mnoho příležitostí se vzájemně poznat. Od 12. do 13. září bude v podobném duchu následovat adaptační kurz pro 1. C.

celý článek02.09.2019 / Mgr. Andrea Daňková

Přijďte s námi slavit i vy!

Gymnázium Dr. Emila Holuba srdečně zve nejen absolventy, rodiny současných a bývalých studentů, ale i nejširší veřejnost na oslavu 20. výročí otevření školního areálu v ulici Na Mušce, která se bude konat v pátek 27. září 2019.

celý článek30.08.2019 / Mgr. Andrea Daňková

MOLBIB 2019

Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích každoročně pořádá týdenní stáž zabývající se molekulární biologií MOLBIB. Dává tak studentům z celé ČR i Slovenska možnost vyzkoušet si život vysokoškoláka – od různých přednášek, práce v laboratoři až po život na kolejích.

celý článek28.06.2019 / Bára Bulánková, 6. C
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima