"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

Koncert pohlazení po duši

Ve čtvrtek 16. května 2019 v podvečer se v naší škole uskutečnil benefiční koncert na podporu afrického studenta Clevelanda Ochienga Ogweno, kterého naše škola podporuje v rámci programu Adopce na dálku. Pod vedením slečny profesorky Marie Filipové se představil nejprve školní sbor s úpravami známých písní s africkou tematikou a pak již pódium patřilo sólovým, párovým i skupinovým vystoupením studentů ze tříd 3. C, 4. C a vyššího gymnázia.

celý článek20.05.2019 / Mgr. Zdeňka Raabenstein Schejbalová / foto: 9

Regionální festival „Pod duhovými křídly"

15. 5. 2019 v prostorách ZUŠ Karla Malicha v Holicích se letos uskutečnilo druhé kolo regionálního festivalu „Pod duhovými křídly". Většinu publika tvořili naši studenti ze tříd 4. C a 1. A. Festivalu se účastnily soubory, jejichž členové jsou klienty ústavů sociální péče, center seniorů, denních stacionářů, nízkoprahových center pro děti a mládež nebo speciálních škol. Zastoupeny zde byly snad všechny věkové kategorie a atmosféra festivalu byla velice spontánní. Diváci se mohli přesvědčit o tom, že i lidé s hendikepem dokážou žít kulturou a radovat se. Cílem této kulturní akce je komplexní integrace lidí se zdravotním i mentálním postižením do společnosti.

celý článek20.05.2019 / Aleš Kotyk

Český den proti rakovině

Ve středu 15. května 2019 se studenti ze tříd 1.A a 6.C zapojili do charitativní sbírky Český den proti rakovině, která je mimochodem nejstarší sbírkou v České republice. Sdružení Liga proti rakovině ji každoročně pořádá již od roku 1996. Letošní ročník byl věnován rakovině plic a výtěžek putuje na nádorovou prevenci, zlepšení kvality života onkologických pacientů a vybavení onkologických center.

celý článek20.05.2019 / Mgr. Kateřina Kay

Výsledky přijímacího řízení do kvinty

Ve čtvrtek 16. května 2019 byly zveřejněny výsledky přijímacího řízení do kvinty.

celý článek16.05.2019 / Mgr. Andrea Daňková

Yume o své zemi – o Japonsku

Japonská studentka Yume, která v rámci mezinárodního výměnného programu AFS pobývá v adoptivní rodině v Holicích, dochází na naše gymnázium již 8 měsíců. Za tu dobu se již naučila základy češtiny, kterou hodlá využít při dobrovolnické práci pro nadcházející Olympiádu v Tokiu. Statečně zápasí s češtinou nejen ve vyučování, ale také mimo školu se studenty a svými adoptivními sourozenci i ve volném čase. Kde nestačí čeština, tam vypomůže angličtina, takže rozhovory jsou vzájemným obohacením pro studenty, mezi kterými má Yume mnoho přátel.

celý článek14.05.2019 / Mgr. Zdeňka Raabenstein Schejbalová

Krajské kolo SOČ

9. 5. 2019 se náš student Zdeněk Doležal zúčastnil krajského kola SOČ v Chrudimi se svou prací Alternativní způsoby separace barviv z modelových barvicích lázní a možnosti dalšího využití v duchu cirkulární ekonomiky. Odborná porota ocenila i tentokrát jeho snažení prvním místem. Zdeněk proto postoupil do celostátního kola, které proběhne v Opavě ve dnech 14. – 16. 6.

celý článek14.05.2019 / Aleš Kotyk

Úspěšní seminaristé

Univerzita Pardubice, Fakulta filozofická, letos podruhé vyhlásila soutěž pro žáky středních škol na téma Člověk a společnost. Studenti měli za úkol napsat esej, provést výzkum či vyjádřit danou problematiku audiovizuálními prostředky. V našem společenskovědním semináři ve 3. ročníku je téma dnešní společnosti velmi aktuální, a tak jsme několik prací zaslali do soutěže. Čtyři seminaristé se dočkali ocenění: Kristýna Erosová dokonce vyhrála, Marie Šebková byla druhá a Sára Cenková s Kristýnou Hácovou obsadily 3. až 6. místo.! Gratulujeme!

celý článek09.05.2019 / Mgr. Eva Pýchová

Výsledky studentských voleb

V úterý 7. 5. 2019 na naší škole byly pořádány studentské volby do Evropského parlamentu. Celá akce byla uspořádána velmi narychlo, jelikož všechny materiály dorazily až na poslední chvíli. I přesto se k volbám dostavilo necelých 45% všech možných voličů, což je skoro třikrát více než celostátní průměr ve volbách oficiálních. Volby bylo možné uspořádat díky vzdělávacímu programu JSNS (Jeden svět na školách) organizace Člověk v tísni.

celý článek09.05.2019 / Ondřej Doležal 6. C
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima