"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

Zajímá nás výtvarné umění

Že se studenti naší školy orientují nejen v exaktních vědách a jazycích, ale i ve výtvarném umění, architektuře a urbanismu, je možná i proto, že při výtvarné výchově občas vyrazíme za obrazy a sochami i mimo školu. A tak početná 3. C odjela vlakem a autobusem (pod ostřížím zrakem L. Novákové a V. Macků) do Pardubic na exkurzi.

celý článek25.04.2019 / Mgr. Linda Nováková Schättingerová

Naši studenti v okresním kole SOČ

Naši studenti Vladimíra Zdeňková z 8. C a Zdeněk Doležal ze 7. C se zúčastnili okresního kola této prestižní soutěže s mnohaletou tradicí, které se již tradičně konalo na Gymnáziu Josefa Ressela v Chrudimi, se svými pracemi v oboru pedagogika a chemie. Oba prokázali schopnost samostatné odborné práce a vyzkoušeli si obhajovat její výsledky před odbornou porotou.

celý článek12.04.2019 / Aleš Kotyk

Radní Bohumil Bernášek navštívil naši školu

Při příležitosti konání maturitních zkoušek navštívil ve středu 10. dubna 2019 naše gymnázium Ing. Bohumil Bernášek, člen Rady Pardubického kraje zodpovědný za oblast školství. Po krátkém jednání s ředitelkou školy, ve kterém se zajímal především o probíhající investiční akce, se seznámil s organizací maturitních zkoušek a studijními výsledky našich žáků.

celý článek11.04.2019 / Mgr. Andrea Daňková

Dvojnásobný úspěch

Naši studenti na soutěži „Havran" zabodovali! Za zpěv v anglickém jazyce přivezli dvě ceny! Ve čtvrtek 4. dubna 2019 se z naší školy vypravila skupina několika zpěváků a zpěvaček do Pardubic. Rozhodli jsme se poměřit své síly v hudebně-dramatické soutěži E. A. Poe´s Raven s dalšími školami, ať už základními, gymnázii či ZUŠ.

celý článek11.04.2019 / Mgr. Marie Filipová

Manuel a Filip živě v Českém rozhlasu

Naši maturanti Manuel Monteiro a Filip Moučka byli 9. 4. 2019 pozváni do živého vysílání Českého rozhlasu Pardubice, aby pohovořili o svém vítězství v národním kole soutěže o nejlepší statistický plakát.

celý článek09.04.2019 / Mgr. Andrea Daňková

Eurorebus

Třída 3.C se druhým rokem zapojila do vědomostní soutěže EUROREBUS. V letošním školním roce probíhá již 24. ročník této soutěže, která začínala jako soutěž zeměpisná, ale v současné době se její obsah rozšiřuje a soutěžící musí prokázat znalosti napříč různými předměty. Soutěž probíhá po celý školní rok. Žáci postupně sbírají body v elektronických kolech a tzv. bonusovkách, soutěží sami za sebe, za celou třídu i školu.

celý článek01.04.2019 / Mgr. Veronika Rožková

El arte de tapeo

Dne 29. 4. 2019 se na naší škole v rámci zakončení lekce nesoucí se v duchu španělské gastronomie uskutečnila oblíbená a zcela tradičně-netradiční hodina španělského jazyka. Žáci 4.C včetně vyučující přinesli své domácí výrobky tzv. TAPAS - španělské jednohubky. Hovořili o jejich složení, shlédli video, vypracovali tematický list a samozřejmě ochutnávali. Nápady byly rozmanité a nechyběly ingredience v podobě baget, zeleniny, šunky, salámů, ovoce, sýrů i zapečených specialit, včetně sladkých. Poprvé se na stole objevila originální španělská tortilla, kterou nám připravila dvojice Veronik.

celý článek01.04.2019 / Mgr. Linda Nováková Schättingerová

Podporujeme charitu

Ve dnech 27. – 28. března 2019 jsme se opět po roce zapojili do celostátní charitativní akce tzv. jarních srdíčkových dnů pořádaných občanským sdružením Život dětem. Tentokrát se sbírky ujali dobrovolníci ze tříd 5.C a 1.A a nabízeli v centru Holic ke koupi magnetky a vzorky kávy s logem nadace. Studentům se podařilo vybrat částku převyšující 6 600,- Kč. Výtěžek sbírky putuje na zlepšení životních podmínek vážně nemocných dětí v České republice, např. na nákup rehabilitačních a kompenzačních pomůcek či speciální výživy. Děkujeme studentům za prodej předmětů a všem, kteří si vzorky brazilské kávy nebo magnetky zakoupili, za přispění do charitativní sbírky.

celý článek01.04.2019 / Mgr. Kateřina Kay
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima