"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

Další setkání studentského parlamentu

V pondělí 18. 3. 2019 se konala další schůzka studentského parlamentu, tentokrát to bylo s významným hostem, a to s naší paní ředitelkou. První bod jednání se týkal školních mikin. Ty bychom si rádi pořídili do podzimu při příležitosti 20 let otevření nové budovy gymnázia. Součástí oslav otevření naší budovy by měl být i doprovodný program a akce, nejspíše ve stylu zahradní párty. Zároveň apelujeme na studenty, pokud mají nápad na design mikin, ať se nebojí ozvat. Každý návrh s nadšením uvítáme. Zároveň jsme kvůli tomuto tématu stanovili datum speciální schůzky, a to na 1. dubna.

celý článek28.03.2019 / Ondřej Doležal 6.C

Krajské kolo olympiády ve španělském jazyce

Dne 27. 3. 2019 se konalo v DDM BETA v Pardubicích Krajské kolo olympiády ve španělském jazyce. Všichni soutěžící ze 4 středních škol a gymnázií v Pardubickém kraji prošli částí poslechovou, písemnou a ústní. Naše studentka Julie Růžičková ze 4. A se umístila na krásném třetím místě ve své II. kategorii. A že konkurence žáků z okolních škol byla veliká nejen díky náskoku let studia jazyka, ale i ve velkém počtu účastníků.

celý článek27.03.2019 / Mgr. Linda Nováková Schättingerová

Krajské kolo konverzační soutěže v anglickém jazyce

14. března 2019 jsme vyslali do krajského kola soutěže dva zástupce, a to Adélu Cimburkovou ze 4.C a Martina Bartoška ze třídy 7.C. Naši studenti ani v silné konkurenci nezapadli. Adéla obsadila v kategorii II.B velmi pěkné, i když nepopulární čtvrté místo a Martin se v kategorii III.B umístil na místě sedmém. Oběma studentům gratulujeme a děkujeme za reprezentaci školy.

celý článek18.03.2019 / Mgr. Jaroslava Račická

MOCK FCE

Cambridgské zkouškové centrum EVC v HK nám i v letošním školním roce nabídlo možnost složit FCE zkoušky nanečisto, a to přímo u nás ve škole. Celkově se přihlásilo 11 studentů napříč ročníky nižšího i vyššího gymnázia. Kompletní testy FCE zahrnující Reading and Use of English, Writing, Listening a Speaking se uskutečnily v pátek 15. března 2019.

celý článek18.03.2019 / Mgr. Jaroslava Račická

Mistr ČR v krasobruslení

Adam Špatenka, žák třídy 4.C, se stal o minulém víkendu 9.–10. března 2019 mistrem ČR v krasobruslení v kategorii žáků, jež se konalo v Českém Těšíně. Adam trénuje většinou tři hodiny každý den po celou sezónu v KK Pardubice, poslední měsíc absolvoval v rámci přípravy i několik tréninků navíc.

celý článek18.03.2019 / Mgr. Veronika Rožková

Setkání s absolventkou

Dne 22. února 2019 třídy 3.A a 7.C vyslechly přednášku od absolventky našeho gymnázia Zuzany Majcové. Zuzka po maturitě na našem gymnáziu úspěšně vystudovala bakalářský program na University of Worcester, obor Human Geography a magisterský program v oboru International Development na University of Sheffield. Nyní pracuje v Oxfordu. Prezentace se týkala studia na vysokých školách v Anglii, Skotsku, Walesu a Severním Irsku.

celý článek12.03.2019 / Richard Macků, 3.A

Jazzové vystoupení

V pátek 1. března 2019 jsme na naší škole hostili trio jazzových hudebníků ze severních Čech pod vedením Jakuba Hloubila, které nás provedlo vývojem moderních jazzových žánrů a zahrálo nám mnoho krásné hudby naživo!

celý článek06.03.2019 / Mgr. Marie Filipová
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima