"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

Studenti opět aktéry soudního přelíčení

V úterý 26. 2. 2019 se třída 3. A vydala do Pardubic se dvěma cíli – tím prvním bylo již tradiční setkání s naším absolventem, předsedou Krajského soudu v Hradci Králové, pobočky v Pardubicích, Mgr. Romanem Drahným, tím druhým pak návštěva Domu U Jonáše, kde jsme mohli zhlédnout hned dvě unikátní sbírky.

celý článek04.03.2019 / Mgr. Eva Pýchová

Maturitní ples 2019

Dne 22. února 2019 přišel námi dlouho očekávaný večer plný tance, noblesy a elegance. Svůj maturitní ples jsme uspořádali v pardubickém Ideonu, který se v onen den proměnil na krásnou noc pod hvězdami. Přípravy sice byly náročné a plné nervů, úsilí se ale jistě vyplatilo.

celý článek04.03.2019 / Julie Růžičková

Spolupráce se základními školami

V měsíci březnu na Gymnáziu Dr. Emila Holuba začaly probíhat tzv. projektové dny pro základní školy našeho regionu. Postupně jsme v naší budově přivítali žáky Základní školy Holubova, Základní školy Horní Jelení a Základní školy Komenského. Jedná se o spolupráci mezi školami v rámci projektu Implementace krajského akčního plánu Pardubického kraje.

celý článek04.03.2019 / Mgr. Marek Janů, Mgr. Jitka Valášková

Výchova ke zdraví v praxi

Třída 3. C se v předmětu Výchova ke zdraví věnovala dva měsíce tématu stravování. Seznámila se s nutričními hodnotami potravin, s tvorbou jídelníčku, dozvěděla se i o pojmu spotřební koš, ale i o civilizačních chorobách souvisejících se stravováním. Na středeční hodinu dne 27. 2. 2018 dostala za úkol připravit pro své spolužáky ukázky zdravého stravování/občerstvení v praxi. Žáci velmi mile překvapili vyučující rozmanitostí i skladbou zpracování úkolu. Dokázali jsme si, že i zdravé jídlo je nejen kvalitní, prospěšné, ale hlavně chutné! A jaké speciality se objevily na stolech? Např. ovesné a dýňové sušenky, zeleninové a ovocné přílohy, různé druhy pomazánek ze zdravých surovin na cereálním pečivu, sýry, smoothie koktejl, jogurty, oříšky, bábovky z tvarohu a jogurtu aj.

celý článek27.02.2019 / Mgr. Linda Nováková Schättingerová

Vítězství v národním kole

Dvojice našich současných maturantů ve složení Manuel Monteiro a Filip Moučka (oba 8.C) uspěla v národním kole mezinárodní soutěže o nejlepší statistický plakát. Se svým plakátem Česká dálniční síť obsadili skvělé 1. místo! Jak jsme avizovali v minulém článku, vítězný plakát postupuje do kola mezinárodního. To se uskuteční v Kuala Lumpur v Malajsii v rámci 62. světového kongresu Mezinárodního statistického institutu. Našim studentům srdečně gratulujeme, přejeme mnoho dalších studijních úspěchů a jsme rádi, že se díky jejich práci šíří jméno naší školy nejen za hranice kraje, ale i za hranice České republiky.

celý článek26.02.2019 / Mgr. Veronika Rožková

Okresní kolo Zeměpisné olympiády

Ve středu 20. 2. 2019 se konalo okresní kolo Zeměpisné olympiády. Naši školu reprezentovali vítězové jednotlivých kategorií školního kola, a to Oliver Škorjanc (1.C), Nikol Půlpánová (2.C), Martin Marek (4.C), Adam Kačírek (6.C) a Filip Moučka (8.C). Soutěž se skládala ze tří částí – test geografických znalostí, práce s atlasem a praktická část. Všichni žáci si vedli velice dobře, Nikol Půlpánová a Oliver Škorjanc dokonce vybojovali dvě pódiová umístění v podobě dvou třetích míst. Blahopřejeme! Všem zúčastněným žákům děkujeme za vzornou reprezentaci školy a přejeme další nejen zeměpisné studijní úspěchy.

celý článek26.02.2019 / Mgr. Veronika Rožková

A Plastic Ocean

V úterý 12. 3. 2019 jsme v aule našeho gymnázia uspořádali dvě promítání dokumentu A Plastic ocean. Tento film dokumentuje jeden ze současných environmentálních problémů, a to dopady plastového znečištění ve světových oceánech. Promítání probíhá pod záštitou organizace Greenpeace po celé České republice. V rámci výuky se promítání zúčastnily čtyři třídy vyššího gymnázia 6.C, 3.A, 8.C, 4.A i někteří nedočkaví zájemci z jiných tříd.

celý článek21.02.2019 / Mgr. Veronika Rožková

Exkurze do České národní banky

Již několikátý rok po sobě nabízíme žákům maturitních ročníků seminář „Finanční gramotnost". Výuka tohoto semináře probíhá především formou skupinové práce, formou projektů nebo workshopů, součástí semináře jsou i exkurze. Minulý týden jsme v rámci výuky finanční gramotnosti navštívili expozici České národní banky. Úloha této instituce je jedním z témat, kterým se na semináři věnujeme.

celý článek18.02.2019 / Mgr. Jitka Valášková
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima