"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

Anglický Valentýn

Ve čtvrtek 14. února 2019 se v Domě dětí a mládeže BETA v Pardubicích konalo okresní kolo Konverzační soutěže v anglickém jazyce pro žáky ZŠ a víceletých gymnázií. V nejmladší kategorii I.B obsadila naše studentka Monika Lacinová ze 2.C třetí místo a v kategorii II.B pro studenty tercie a kvarty zvítězila Adéla Cimburková ze třídy 4.C, která tím postoupila do krajského kola. Děvčata si tak sobě i naší škole nadělila milý valentýnský dárek. Adéle i Monice gratulujeme, děkujeme za reprezentaci školy a věříme, že jim nadšení, chuť soutěžit a zdokonalovat se v cizím jazyce vydrží i v příštích letech.

celý článek18.02.2019 / Mgr. Jaroslava Račická

Spolupráce gymnázia s Univerzitou Pardubice

Před několika dny nás navštívily zástupkyně Fakulty chemicko-technologické Mgr. Lucie Stříbrná, Ph.D. a Ing. Michaela Filipi, Ph.D. Studenti 3. a 4. ročníků byli seznámeni se studiem na fakultě a její činností. Jde o špičkovou školu v oblasti podávaných patentů, publikací a citací z nich. Co přínosného vyplynulo z besedy? Někteří naši studenti nastoupí do laboratoří a budou pronikat do vědy. Výsledkem budou práce pro SOČ a AMAVET. Musím podotknout, že něco už běží. Příjemným zpestřením výuky bude prezentace pokusů od pracovníků fakulty u nás na gymnáziu. Těším se, jak si přečtu práce z výzkumu od našich nadějných přírodovědců pod odborným vedením. Vědu a techniku musíme podporovat.

celý článek14.02.2019 / RNDr. Jiří Dvořáček

Setkání s britskými univerzitami

25. 1. 2019 se v Praze na Velvyslanectví Spojeného království a Severního Irska setkali zástupci 6 britských univerzit se zástupci gymnázií a jiných středních škol a rokovali o možnostech studia v zahraničí v mezinárodním prostředí s vrstevníky z celé Evropy i zemí mimo ni. Součástí setkání bylo i sdílení zkušeností několika českých studentů, kteří v tomto roce studují v různých ročnících a na nejrůznějších oborech těchto univerzit. Celé setkání bylo uskutečněno pod vedením poradenského střediska pro zahraniční studia UNI LINK a pod patronátem Jeho Excelence pana velvyslance Nicka Archera.

celý článek14.02.2019 / Mgr. Zdeňka Raabenstein Schejbalová

Soutěž o nejlepší statistický plakát

V letošním školním roce se po roční přestávce opět vrací soutěž o nejlepší statistický plakát, kterou organizuje Vysoká škola ekonomická ve spolupráci s Českým statistickým úřadem. Posláním tohoto projektu je podpora statistické gramotnosti a oživení výuky. Žáci naší školy se projektu věnovali v rámci výuky matematiky a zeměpisu, ale největší kus práce odvedli ve svém volném čase. Na tvorbě plakátů pracovalo čtrnáct 2-5 členných skupin žáků nižšího gymnázia a patnáct z vyšších ročníků, mnozí zcela dobrovolně.

celý článek03.02.2019 / Mgr. Veronika Rožková

Zeměpisná olympiáda

Ve čtvrtek 24. 1. 2019 se konalo školní kolo Zeměpisné olympiády. Celkem 44 žáků soutěžilo ve čtyřech věkových kategoriích. Museli předvést své znalosti a dovednosti v geografickém testu, při porozumění textu a při práci s atlasem. Ti nejlepší z každé kategorie postupují do okresního kola, které proběhne 20. 2. 2019 v Pardubicích. Za nejmladší kategorii bude naši školu reprezentovat Oliver Škorjanc (1.C), dále Nikol Půlpánová (2.C), Martin Marek (4.C) a v kategorii SŠ a vyšších ročníků gymnázií Adam Kačírek (6.C) a Filip Moučka (8.C). Všem soutěžícím děkujeme za účast, vítězům gratulujeme a přejeme úspěch v následujícím kole.

celý článek03.02.2019 / Mgr. Veronika Rožková

2. místo v okresním kole

Náš student Martin Bartošek ze třídy 7. C získal v okresním kole Olympiády v anglickém jazyce 2. místo a postupuje do krajského kola této soutěže. V okresním kole, které se konalo na Gymnáziu Dašická v Pardubicích, se dne 28. ledna 2019 utkal s dvanácti zástupci ostatních gymnázií v pardubickém okrese. Soutěž se skládá z písemné části, kterou tvoří poslechová cvičení, a spontánního ústního projevu na daná témata. Okresního kola se také zúčastnila studentka Patricie Vohralíková ze stejné třídy. Oběma děkujeme za reprezentaci školy a Martinovi přejeme mnoho úspěchů v krajském kole olympiády.

celý článek03.02.2019 / Mgr. Kateřina Kay

Školní kolo olympiády v německém jazyce

Také studenti německého jazyka se zúčastnili školního kola olympiády. V pátek 25. 1. poměřili své znalosti v písemných testech a v úterý 29. 1. se ti nejlepší zúčastnili ústního kola olympiády. Na 1. místě se umístila Tereza Petrašová ze třídy 7.C, na 2. místě Barbora Šafářová ze třídy 1.A a na 3. místě Patricie Vohralíková ze třídy 7.C. Všem zúčastněným děkujeme a prvním dvěma studentkám přejeme hodně úspěchů v okresním kole.

celý článek03.02.2019 / Mgr. Ludmila Preclíková

Školní kolo Olympiády v anglickém jazyce

Ve středu 9. ledna 2019 se na našem gymnáziu uskutečnilo školní kolo Olympiády v anglickém jazyce. Studenti nejprve poměřili své znalosti angličtiny v písemných testech, které se skládaly z poslechové části, lexikálních a gramatických cvičení "use of English" a porozumění čtenému textu. Poté ti nejúspěšnější v písemné části postoupili do ústního kola.

celý článek13.01.2019 / Mgr. Kateřina Kay
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima