"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

Tříkrálové školní kolo olympiády ve španělském jazyce

V pondělí 7. ledna 2019 se na našem gymnáziu konalo školní kolo olympiády ve španělském jazyce, a to den po nadělování Tří králů ve Španělsku. V I. kategorii SŠ se statečně utkali 4 studenti ze 3. A a 2. A. V náročnější II. kategorii SŠ (nad tři roky studia) soutěžilo 9 studentů ze tříd 6. C, 7. C, 4. A a 8. C.

celý článek07.01.2019 / Mgr. Linda Nováková Schättingerová

Dobytí pevnosti Gyholi

Ve středu 19. prosince se žáci a studenti gymnázia zúčastnili dobývání pevnosti Gyholi. Každá třída vybrala deset účastníků, kteří chodili po učebnách a soutěžili v různých disciplínách. Nejen vybraní zástupci tříd přispěli svou aktivitou, i ostatní studenti pro svou třídu sbírali body řešením úkolů. Za vyšší gymnázium zvítězila třída 1.A a za nižší gymnázium 1.C. Tyto třídy se díky zapálenosti a troše štěstí vydají na Laser game. O druhé místo se z důvodu vyrovnaného bodového zisku několika tříd bojovalo v aule, kde jeden zástupce ze třídy dostal za úkol spořádat puding bez pomoci rukou za co nejkratší dobu. Za vyšší gymnázium obsadila druhé místo 7.C a za nižší gymnázium 2.C.

celý článek23.12.2018 / Sára Víšková 1.A a třída 1. C

Ruský tandem

V pondělí 17. prosince jsme si vyzkoušely tandemovou výuku při hodině ruského jazyka, a to se studenty třetího a čtvrtého ročníku vyššího gymnázia. Téma hodiny se vzhledem ke stoletému výročí vzniku naší republiky přímo nabízelo. Využily jsme iniciativy ruštinářů 4. ročníků, kteří pro své mladší spolužáky připravili hodnotnou prezentaci o českých památkách UNESCO.

celý článek21.12.2018 / Mgr. J. Račická a Mgr. Z. Raabenstein Schejbalová

Studentský parlament

V pondělí 17. prosince 2018 se konala první schůzka již tradičního studentského parlamentu. Pod vedením Ondřeje Doležala ze třídy 6. C jsme se sešli v hojném počtu, přišlo dokonce 16 studentů! Jak již bývá zvykem, na první schůzce jsme řešili mnoho organizačních věcí – stále se totiž snažíme chod parlamentu zdokonalovat! Nicméně jsme stihli projednat i spoustu dalších témat, které navrhli samotní zástupci tříd. Konkrétně jsme navrhovali vylepšení našeho školního bufetu, častější pořádání přednášek, třeba o první pomoci, a mnoho dalšího.

celý článek21.12.2018 / Ondřej Doležal, 6. C

Další studenti držiteli Mezinárodní ceny vévody z Edinburghu

V úterý 18. prosince převzala čtyřčlenná skupinka studentů našeho gymnázia ocenění za splnění tzv. stříbrné úrovně Mezinárodní ceny vévody z Edinburghu. Do tohoto programu je naše škola zapojena již 5 let a na slavnostní ceremoniál se vždy těšíme! Ten letošní se odehrál v nádherných prostorách Brožíkova sálu na Staroměstské radnici v Praze. Čerství držitelé ocenění se setkali i s několika garanty tohoto mezinárodního programu, např. s návrhářkou a designérkou Zuzanou Bahulovou, která je svým životním příběhem inspirací pro všechny mladé.

celý článek19.12.2018 / Mgr. Jana Doskočilová

Adventní večer 2018

Ve čtvrtek 13. 12. 2018 se na naší škole uskutečnil tradiční Adventní večer. Tentokrát jsme se zastavili o týden dříve, abychom si aspoň na chvíli odpočinuli od předvánočního shonu, pečení cukroví a dohánění posledních restů v práci a uvědomili si, že se přiblížil ten laskavý čas, kdy něco končí a něco nového začíná a kdy se do nás vlévají pocity tužeb a očekávání. I letos jsme se snažili, aby náš program přinesl nějaké „novum", ale stejně nostalgické a radostné.

celý článek17.12.2018 / Mgr. Eva Pýchová / foto: 21

Minisčítání 2018

Na podzim odstartoval již čtvrtý ročník Minisčítání. Jedná se o projekt, který organizuje Český statistický úřad pro děti ze 4. až 9. tříd. Jeho cílem je zvyšování statistické gramotnosti zábavně vzdělávací formou. V letošním roce se zapojilo celkem 26 014 dětí z 1956 tříd z 386 základních škol a víceletých gymnázií. Projekt je přípravou na sčítání lidu, které proběhne v roce 2021.

celý článek17.12.2018 / Mgr. Veronika Rožková

Poslanecká sněmovna a Werichova vila

Ve čtvrtek dne 6. 12. se třída 2. A a několik žáků ze Studentského parlamentu vypravilo do Prahy. Dopoledním cílem se stala prohlídka Poslanecké sněmovny a po krátkém obědě jsme se ještě přesunuli na Kampu, kde nás čekala interaktivní prohlídka Werichovy vily.

celý článek17.12.2018 / Mgr. Eva Pýchová
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima