"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

Hrou proti AIDS

Žáci prvních ročníků se 29. 11. 2018 zúčastnili interaktivního programu, který pro ně připravily studentky Střední zdravotní školy v Pardubicích společně se svými učiteli. Hlavním smyslem setkání bylo sdělit našim žákům, jak se chránit před pohlavně přenosnými infekcemi a HIV, jaký život mají lidé s HIV, jak se chránit nechtěnému těhotenství – jaké jsou druhy antikoncepce a jak se aplikují.

celý článek29.11.2018 / Mgr. Linda Nováková Schättingerová

Přednáška ABATAB

Ve středu 21. listopadu 2018 jsme měli možnost si v rámci Základů společenských věd vyslechnout přednášku paní Blažkové ze spolku ABATAB, který pomáhá sociálně i jinak znevýhodněným rodinám a dětem. Jde o sdružení, které na naší škole loni organizovalo Potravinovou banku.

celý článek26.11.2018 / Veronika Králová (5. C)

Školní akademie

Ve čtvrtek 15. listopadu jsme si tradiční školní akademií připomněli 17. listopad, který je Dnem boje za svobodu a demokracii. Téma té letošní nebylo vůbec jednoduché – DOBRO X ZLO.

celý článek26.11.2018 / Mgr. Andrea Daňková / foto: 53

Archeopark Všestary

Ve čtvrtek 8. listopadu vyrazila třída 1.C vlakem na exkurzi do Archeoparku pravěku ve Všestarech. Po příjezdu na místo jsme měli časovou rezervu, kterou žáci využili ke svačině i vyplňování pracovního listu, v němž si ověřili své znalosti ohledně pravěku. Také jsme si prohlédli pomníky a informační tabuli připomínající bitvu rakouských a pruských vojsk, která se v roce 1866 odehrála u nedalekého Chlumu.

celý článek20.11.2018 / Mgr. Michal Nečesaný / foto: 26

Praha interaktivně – přímo v terénu

Dne 7. 11. 2018 jsme my, Karel IV. ... tedy 4.A, absolvovali poznávací exkurzi v Praze. Každý jsme si pro své spolužáky připravili krátké povídání o nejznámějších pražských památkách, které nás obklopovaly na trase Královské cesty.

celý článek10.11.2018 / Julie Růžičková a Anna Brožová (4. A)

Matematické soutěže

Školní rok je v plném proudu a s ním i různé soutěže. V podzimním termínu se v rámci komise matematiky, fyziky a IVT konaly dvě soutěže, Přírodovědný klokan a Logická olympiáda. V obou jsme zaznamenali úspěchy přesahující rámec naší školy. Jiří Richtr ze 4. C se umístil ve své kategorii v Přírodovědném klokanovi na 5. místě v okrese Pardubice, společně pak se Stanislavem Kozákem z 5. C postoupili do krajského kola Logické olympiády. Gratulujeme oběma a děkujeme za vzornou reprezentaci školy.

celý článek07.11.2018 / Mgr. Jitka Valášková

Reise nach Berlin und Potsdam

Všichni milovníci němčiny a obdivovatelé Německa pozor: parta z „gyholi" se vydala po podzimních prázdninách po stopách poválečného vývoje Německa. Začali jsme v Postupimi na zámku Cecilienhof, kde vítězné mocnosti rozhodovaly o poválečném uspořádání Německa. Poté jsme si prohlédli nádherný zámek Sans Souci Fridricha Velikého s jeho rozsáhlými zahradami a odreagovali se v originálním filmovém parku Babelsberg, kde jsme zhlédli např. kaskadérská vystoupení či zažili „na vlastní kůži" simulaci potopení ponorky Kursk.

celý článek05.11.2018 / Mgr. Jana Doskočilová / foto: 38

10 zastavení v Pardubicích

Někteří lidé si ani neuvědomují, jaký poklad se může blízko nich nacházet. Aby naše třída nepatřila mezi ně, vyrazili jsme společně za doprovodu naší třídní učitelky Mgr. V. Rožkové a Mgr. J. Račické ve čtvrtek 1. listopadu do Pardubic, které máme hned pod nosem.

celý článek04.11.2018 / Adéla Cimburková 4.C
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima