"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

Cesta za Dr. Emilem Holubem

V sobotu 29. září se šest studentů gymnázia vydalo do Vídně. Akce, kterou již tradičně organizuje KD Holice, je symbolickým vzdáním holdu našemu rodákovi, slavnému cestovateli Dr. Emilu Holubovi. Na místním hřbitově byl položen k jeho hrobu věnec, krátce jsme zavzpomínali, jaký význam měla jeho cestovatelská vášeň pro český národ.

celý článek01.10.2018 / Mgr. Jana Doskočilová

GYHOLITOUR 2018 za námi...

První a druhý školní týden v září ve dnech 7. 9. - 16. 9. 2018 jsme absolvovali již 5. tematicko-výukový zájezd do Španělska do letoviska Blanes do campingu S´Abanell, který se nachází v oblasti Costa del Maresme/Costa Brava. Za 26 hodin jsme najeli přes 1850 km. V letovisku jsme byli ubytováni ve stanech a stravování jsme měli zajištěno formou české polopenze přímo v campu, který jsme měli celý pro sebe.

celý článek17.09.2018 / Mgr. Linda Nováková Schättingerová / foto: 24

Adaptační kurzy 2018

Tradiční akcí Gymnázia Dr. Emila Holuba je na začátku školního roku adaptační kurz pro žáky prvního ročníku čtyřletého studia a pro jejich vrstevníky z pátého ročníku studia osmiletého. Již řadu let pro tuto akci využíváme blízké rekreační zařízení Radost nedaleko Horního Jelení. Od 10. do 12. září žáci měli příležitost lépe se poznat, navázat nová přátelství a odhalit své silné stránky během různých aktivit.

celý článek16.09.2018 / Mgr. Marek Janů / foto: 12

Výhra v soutěži recenzí

Jiří Svatoš, žák 4. A, zvítězil v soutěži recenzí. Soutěž vyhlásilo Východočeské divadlo v Pardubicích. Jirkovi gratulujeme!

celý článek10.09.2018 / Mgr. Eva Pýchová

Předplatné do divadla 2018/19

Naše škola opět zajišťuje předplatné do Východočeského divadla v Pardubicích pro studenty i rodiče. Jde o předplatné ve skupině N určené pro nižší i vyšší gymnázium. A na co se můžete těšit? Zamilovaný Shakespeare – slavný muzikál ověnčený mnoha Oscary a převedený do divadelní podoby Opory společnosti – drama známého norského autora Henrika Ibsena s veleaktuálním poselstvím Kvítek z horroru – další muzikál, tentokrát nejen o lásce, ale hlavně o masožravé květině Mikve – příběh 8 žen v uzavřené komunitě

celý článek10.09.2018 / Mgr. Eva Pýchová

Jedeme do Španělska

S počátkem školního roku vyrážíme již v pátek na naši pravidelnou expedici do Španělska, resp. Katalánska.... A co nás čeká? Výuka španělštiny hravou formou, poznávací zájezdy, stmelování gyholi-španělského kolektivu... !!!NOS ENCANTA MUCHO!!!

celý článek04.09.2018 / Mgr. Linda Nováková Schattingerová

Objednávání stravy přes internet

Na základě opakovaných podnětů z dotazníkového šetření Mapa školy jsme se rozhodli dát prioritu spuštění objednávání stravy přes internet.

celý článek23.08.2018 / Mgr. Andrea Daňková

Stavební činnost v areálu gymnázia

V areálu našeho gymnázia je živo i o prázdninách, neboť tu probíhají rozsáhlé stavební práce.

celý článek07.08.2018 / Mgr. Andrea Daňková
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima