"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

Den první republiky

Oslavu stoletého výročí vzniku Československé republiky pojalo naše gymnázium opravdu stylově. Celá středa 25. října 2018, během níž bylo vyučování nahrazeno pestrým programem, se nesla ve slavnostním duchu. Tomu odpovídalo i neobyčejné odění většiny účastníků v čele se všemi zaměstnanci školy, jež nám pomohlo přenést se do doby první republiky.

celý článek26.10.2018 / Mgr. Michal Nečesaný / foto: 20

Besedy o charitativní činnosti

V rámci předmětů VkO a ZSV se ve čtvrtek 12. 10. 2018 uskutečnila beseda s vedoucím projektu Adopce na dálku a koordinátorem Tříkrálové sbírky z Diecézní katolické charity v Hradci Králové, panem Vojtěchem Homolkou. Studenti se měli možnost dozvědět, jakými činnostmi se charita zabývá, komu a jak pomáhá. Nejen v rámci implementace etiky do obou předmětů je třeba naše žáky neustále vést k prosociálnosti ve prospěch slabých a nemohoucích, kterých je v naší společnosti tolik.

celý článek22.10.2018 / Mgr. Eva Pýchová

Bílá pastelka po devatenácté

Ve středu 17. října 2018 se studentky ze třídy 5.C zapojily do 19. ročníku celonárodní charitativní sbírky Bílá pastelka. Dvojice studentek v centru Holic nabízely ke koupi symbolické bílé pastelky. Výtěžek sbírky putuje na zlepšení podmínek slabozrakých a nevidomých lidí, např. výuku chůze s bílou holí, výcvik vodicích psů či zvládnutí Braillova písma. Studentkám děkujeme za účast na sbírce a všem, kteří si pastelku koupili, děkujeme za podporu dobré věci.

celý článek19.10.2018 / Mgr. Kateřina Kay

Matematický klokan

Studenti 4.C, 5.C a 1.A se ve středu 10. října zúčastnili soutěže Přírodovědný klokan. Za zmínku stojí především skvělý výkon Jirky Richtra z 4.C, který v kategorii Kadet získal 80 bodů, a Štěpána Černého z 5.C, jenž v kategorii Junior dosáhl na 70 bodů. Dobrá práce, chlapci!

celý článek18.10.2018 / Mgr. Jan Češík

Ocenění pro etickou výchovu

V pátek 12. 10. 2018 se v budově Senátu ČR, ve Valdštejnském paláci, uskutečnil další ročník slavnostního vyhlášení výsledků Programu podpory etické výchovy na základních a středních školách. Ocenění předávala již tradičně předsedkyně Nadace Josefa Luxe Věra Luxová a europoslankyně Ing. Michaela Šojdrová. Naše škola získala (stejně jako loni) 1. místo, tentokrát za projekt s názvem citátu Winstona Churchilla: „Národ, který zapomene na svoji minulost, nemá budoucnost". Etický projekt věnovaný 100. výročí vzniku Československé republiky je zaměřen na poučení z historie.

celý článek15.10.2018 / Mgr. Eva Pýchová

Gyholi v Jižní Anglii

V sobotu se skupina 28 studentů vrátila z týdenního zájezdu do Jižní Anglie a Londýna a přivezla si s sebou nezapomenutelné zážitky z mimořádně vydařeného poznávání malebné krajiny, historie, pamětihodností a kultury země, jejíž jazyk se snaží ovládnout.

celý článek08.10.2018 / Mgr. Zdeňka Raabenstein Schejbalová / foto: 23

Už se nám to zelená!

Řeč není o ničem jiném než o našem novém umělém povrchu na hřišti pro míčové hry. Fotografie ze 30. září svědčí o tom, že se práce na venkovním sportovišti chýlí ke konci. Zbývá ještě položit nový povrch na atletický ovál, nainstalovat oplocení a dokončit terénní úpravy. Věříme, že koncem října bude hotovo!

celý článek02.10.2018 / Mgr. Andrea Daňková

Částicová Praha

Ve druhé polovině měsíce září jsem se spolu s ostatními nadšenci do fyziky z celé ČR mohla zúčastnit stáže Částicová Praha, kterou pořádala Univerzita Karlova. Měla jsem možnost si vyzkoušet vysokoškolský život – bydlela jsem na kolejích, zúčastnila se spousty exkurzí a přednášek na různých fakultách jako FJFI ČVUT, MFF UK či na institucích FZÚ a ÚJF AV ČR a ÚTEF ČVUT, zahrnujících práci na různých experimentech a projektech.

celý článek02.10.2018 / Barbora Bulánková 6. C
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima