"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

Studenti na Ukrajině

Ve dnech 17.–24. června se sedm studentů gymnázia vydalo na Ukrajinu. Cílem zájezdu organizovaného Krajským úřadem Pardubického kraje byla Zakarpatská oblast a Volyně. Hlavním tématem bylo putování po českých stopách v této oblasti. Postupně jsme navštívili Užhorod, Mukačevo, termální lázně Kosino, Chust, nejvyšší horu Ukrajiny Hoverlu, Koločavu, která je spojena se jménem spisovatele Ivana Olbrachta, Siněvirský národní park, památník bitvy u Zborova, Lutsk, Český Malín, českou vesnici, která byla v průběhu druhé světové války vypálena nacisty, a Lvov. Pro všechny zúčastněné to byl výlet, na který budou ještě dlouho vzpomínat. Jak praví staré moudro, zážitky nemusí být nutně pozitivní, hlavně aby byly silné. Posuďte sami.

celý článek11.07.2018 / Mgr. Marek Janů

Za poznáním do Anglie

Opět nastal čas cestování za poznáním do země, jejíž jazyk se snaží ovládnout všichni studenti naší školy. Školní zájezd po zajímavých místech Jižní Anglie a Londýna se uskuteční první týden v říjnu 2018. Přihlášky odevzdávejte svým učitelům angličtiny.

celý článek03.06.2018 / Mgr. Zdeňka Raabenstein Schejbalová

Farewell Kyla...

Naše americká asistentka Kyla, která k nám zavítala ze státu Colorado jako stážistka programu Fulbrightovy komise, se loučí. Byla s námi celých 10 měsíců, kdy v pravidelných hodinách pilně pracovala na vylepšování konverzačních dovedností studentů, výslovnosti, rozšiřování jejich obzoru o Americe, Austrálii a dalších tématech. Důležitou součástí jejího působení bylo zprostředkování společenských a kulturních rozdílů mezi národy. Vytvořila svůj Culture Club, kde mohli studenti vyšších ročníků diskutovat o nejrůznějších tématech podle jejich zájmu.

celý článek27.06.2018 / Mgr. Zdeňka Raabenstein Schejbalová

Návštěva velvyslanectví SRN

První letní den jsme se skupinou čtrnácti studentů němčiny navštívili v rámci Dne otevřených dveří velvyslanectví Spolkové republiky Německo v Praze. Jednalo se o unikátní příležitost k prohlídce historických prostor Lobkovického paláce na Malé Straně, které běžně zůstávají veřejnosti nepřístupné. Součástí bohatého několikahodinového programu bylo i setkání s velvyslancem SRN, kterému mohli studenti pokládat zvídavé otázky.

celý článek25.06.2018 / Mgr. Jana Doskočilová

Školní výlet 2. C

Dne 20. 6. jsme se zúčastnili školního výletu. Po cestě vlakem jsme absolvovali pěší túru podél řeky Orlice z Chocně do Brandýsa nad Orlicí s cílem navštívit Památník J. A. Komenského a přírodní labyrint. Odměnou za náš pochod nám byly hry, které utužily vztahy v naší třídě.

celý článek25.06.2018 / Kája a Majda Bulánkovy 2. C

To je zákon, kámo!

Jak co nejúčinněji odmítnout nabízenou drogu? Co je legální a co je nezákonné? Kde je hranice mezi přestupkem a trestným činem? Jak se liší krádež od loupeže? Těmito a dalšími otázkami se zabývá návazný program „To je zákon, kámo!", který navazuje na „REVOLUTION TRAIN". Žáci 3. C v rámci předmětu Výchova ke zdraví i v rámci primární prevence sledovali dne 14. 6. 2018 tento příběh z nové perspektivy policejních týmů. Jednotlivých skupin se dozvěděli více o okolnostech vzniku drogové závislosti, možnostech její léčby i rizicích trestně právních následků.

celý článek16.06.2018 / Mgr. Linda Nováková Schättingerová

4. místo v celostátní soutěži CO2 Liga

14. června 2018 jsme navštívili Senát ČR, abychom převzali diplomy i další ceny a vyslechli si práci ostatních kolektivů. Přítomen byl mimo jiných také ministr ŽP Richard Brabec. Soutěž má povahu více tvůrčí a osvětovou. Pořádá ji společnost Veronica. Získali jsme ještě zvláštní cenu za další iniciativu a v přepočtu bodů na člena jsou naši studenti první.

celý článek15.06.2018 / RNDr. Jiří Dvořáček

Švýcarsko ještě jednou očima studentů

Ve středu 30. května 2018 ve 22:00 jsme se vypravili na školní zájezd do Švýcarska. Všichni účastníci zájezdu nastoupili do autobusu a zabrali si své místečko, které jsme neopustili více než 12 hodin, neboť nás čekal dlouhatánský přejezd až do města Kostnice na jihozápadě Německa. Až na pár zastávek, abychom si mohli dojít na toaletu, jsme neměli jinou příležitost si řádně protáhnout končetiny a uvolnit ztuhlé svalstvo.

celý článek11.06.2018 / Veronika Knížková 3. C
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima