"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

Studenti opět volili

V úterý 16. 1. 2018 se na naší škole uskutečnilo 2. kolo Studentských prezidentských voleb. Do druhého kola také studenti poslali 2 kandidáty, stávajícího prezidenta Miloše Zemana, a pana Jiřího Drahoše.

celý článek17.01.2018 / Dan Kuchař, 6. C

Olympiáda v anglickém jazyce

V úterý 9. ledna 2018 se na našem gymnáziu uskutečnilo školní kolo Olympiády v anglickém jazyce. Všem zúčastněným děkujeme za účast a vítězům jednotlivých kategorií přejeme hodně úspěchů v okresním kole!

celý článek09.01.2018 / Mgr. Jaroslava Račická

Školní kolo olympiády ve španělštině

Třetí školní den v novém kalendářním roce proběhlo tradiční školní kolo olympiády ve španělském jazyce. Účast i konkurence nebyla malá. V souboji části poslechové, písemné a ústní se utkalo celkem 16 žáků ve dvou kategoriích! Ti, co obdrželi zlatou a stříbrnou medaili, se utkají v březnu v Krajském kole v Pardubicích v DDM Beta s pardubickými školami.

celý článek09.01.2018 / Mgr. Linda Nováková Schättingerová, PhDr. Miroslava Vrbická / foto: 3

Den GIS 2017

V druhé polovině listopadu a na začátku prosince na Gymnáziu Dr. Emila Holuba v Holicích opět probíhaly akce spojené se Dnem GIS, který tento rok připadl na 16. listopadu. První událostí byla návštěva Ing. Pavlíny Antlové z královéhradecké společnosti T-mapy. Studenti se měli možnost seznámit s celou řadou geoinformačních aplikací a jejich praktickým využitím. Aktuálním tématem byla mobilní aplikace, která pomáhá voličům snadno najít správou volební místnost nebo technologie pro "chytrá města".

celý článek04.01.2018 / Mgr. Marek Janů

22. ledna začínají přípravné kurzy

Výuka bude sloužit k oživení znalostí žáků získaných na základní škole a zejména k praktickému procvičení podobných příkladů a situací, které se vyskytují v přijímacích zkouškách. Při hodinách se bude vycházet z požadavků formulovaných Cermatem. Kurz povedou pedagogové holického gymnázia. Na každé hodině žáci obdrží příslušné výukové materiály. Přezutí a psací potřeby s sebou.

celý článek04.01.2018 / Mgr. Andrea Daňková

Adventní večer 2017 za námi

Ve čtvrtek 21. 12. 2017 se v prostorách naší školy uskutečnil dnes již tradiční Adventní večer. V první části nabitého programu vystoupili naši studenti. Nejprve proběhlo „betlémské" Interview s aktéry biblické události, která tolik ovlivnila světové dějiny i naše životy, krutým králem Herodesem, vrahem betlémských neviňátek, se třemi mudrci a Pannou Marií, následoval procítěný zpěv dvou studentek.

celý článek04.01.2018 / Mgr. Eva Pýchová / foto: 55

Literární úspěch našich studentek

V rámci semináře společenských věd 3. ročníků se několik našich studentů zapojilo do celostátní soutěže Charity České republiky na téma Člověk a jeho vztah k víře či náboženství . Michaela Hálová v soutěži zvítězila a druhé místo patří opět našim studentkám - Nataly Schattingerové a Kateřině Pospíšilové. Menší ocenění patřilo i Tereze Dařbujanové. Výherci získali finanční poukázky. Všem úspěšným studentkám gratulujeme a děkujeme za vzornou reprezentaci školy!

celý článek21.12.2017 / Mgr. Eva Pýchová

Olinx 2017 (Olomoucký informatický korespondenční seminář)

Zdeněk Doležal se stal úspěšným řešitelem Olomouckého informatického korespondenčního semináře a umístil se na krásném 13. místě mezi všemi účastníky z celé republiky

celý článek20.12.2017 / Antonín Vlach
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima