"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

3. A na muzikálu a v pardubickém archivu

Ve čtvrtek 25. ledna 2018 se třída 3. A vydala na exkurzi do Pardubic. Na programu byl slavný americký muzikál Kiss me, Kate ve Východočeském divadle v Pardubicích a poté návštěva Státního okresního archivu.

celý článek29.01.2018 / Mgr. Eva Pýchová / foto: 14

Hry VIII. zimní olympiády dětí a mládeže 2018

V termínu 28. 1. až 2. 2. 2018 se koná olympiáda dětí a mládeže, již po druhé v Pardubickém kraji, tentokrát se však uskuteční její zimní varianta. Naše gymnázium má na této akci také své želízko. Již po druhé bude Pardubický kraj reprezentovat Adam Špatenka (3.C), jehož disciplínou je krasobruslení.

celý článek29.01.2018 / Mgr. Veronika Rožková

Lyžařský kurz

Místo určení: Paseky nad Jizerou, leden 2018. Smysl: Přežít týden s lyžemi na nohou a třeba se i něco dalšího naučit. Výsledek: Přežili všichni, počasí vyšlo nad plán a nachumelilo, za lyžemi se vířil čerstvý prašan, lyžníci se celý týden smáli a užívali si tak, až z toho bylo kantorům místy krušno. Smutná byla pouze Horská služba, neboť na nás letos (tradičně) nic nevydělala. Ale o to asi mělo jít, dobrá věc se podařila a tak si to v březnu se 2.C ještě jednou zopákneme!

celý článek29.01.2018 / Mgr. Václav Vohralík

Spolupráce s univerzitou pokračuje

Ve středu 24. 1. 2018 jsme přivítali na naší škole návštěvu z partnerské Univerzity v Hradci Králové. Paní ing. Jaroslava Dittrichová Ph.D. a ing. Libuše Svobodová Ph. D. z katedry Ekonomie na Fakultě informatiky a managementu připravily pro naše maturanty přednášku o důležitosti ekonomické a finanční gramotnosti v dnešním světě. Krátce také odpověděly na dotazy studentů ohledně studia na Univerzitě v Hradci Králové a především na výše zmiňované fakultě.

celý článek29.01.2018 / Mgr. Jitka Valášková

Studentský parlament poprvé

V pondělí 22. ledna 2018 se po půlroční pauze konala schůzka studentského parlamentu. První setkání se neslo v duchu příští organizace a celkového vytyčení cíle parlamentu. Překvapila nás poměrně velká účast zástupců tříd, především ta z nejnižšího ročníku, z 1. C. Jsme rádi, že ani „nováčkům" nechybí chuť a odvaha se zapojit. Musíme ale podotknout, že nás současně velice mrzí neúčast tříd 4. C., 5. C. a 7. C.

celý článek24.01.2018 / Dan Kuchař, Lukáš Doležal a Nikola Greššová

CanSat - satelit z plechovky

CanSat je zkratka výrazu, který by se dal do češtiny přeložit jako "satelit z plechovky". Hlavním organizátorem v Evropě je Evropská vesmírná agentura. Cílem je sestrojit funkční nanosatelit, naprogramovat a v průběhu řízeného sestupu na padáku pomocí antény přijímat naměřená data pro následné vyhodnocení.

celý článek23.01.2018 / Jakub Špelda a Barbora Bulánková 5. C

Prezentace Jana Skály

Prezentace a beseda našeho absolventa Jana Skály o studiu na FEL ČVUT v Praze.

celý článek21.01.2018 / Ing. Vaňous Robert

Zeměpisná olympiáda

V úterý 16. 1. 2018 proběhlo školní kolo Zeměpisné olympiády pro žáky nižšího gymnázia. Celkem se zapojilo 22 žáků. Hodnoceny byly písemný test geografických znalostí a práce s atlasem. V kategorii C byly výsledky tak vyrovnané, že o prvních třech soutěžících se stejným počtem bodů musel rozhodnout až čas odevzdání testů. Nejlepší řešitelé z každé kategorii postupují do okresního kola. Gratulujeme a přejeme hodně štěstí!

celý článek19.01.2018 / Mgr. Veronika Rožková
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima