"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

Okresní kolo Zeměpisné olympiády

V úterý 20. 2. 2018 se v DDM Beta v Pardubicích uskutečnilo okresní kolo Zeměpisné olympiády. Naši školu v jednotlivých kategoriích reprezentovali vítězové školního kola – Eva Hlaváčková (1.C), Ondřej Konůpek (2.C), Michal Krulich (4.C), Filip Moučka (7.C) a Vojtěch Černý (8.C). Tradičně museli vyřešit 3 části – práci s atlasem, písemný test geografických znalostí a praktickou část.

celý článek22.02.2018 / Mgr. Veronika Rožková

Zeměpis + matematika

Co se stane, když do jedné učebny zavřete žáky 3. C, dva učitele, hromadu učebnic a atlasů, pastelky, pravítka, kalkulačky, nůžky, špendlíky a k tomu pár katalogů cestovních kanceláří? Chvíli je klid, po několika minutách to však uvnitř začne bzučet jako ve včelím úle.

celý článek20.02.2018 / Mgr. Marek Janů

Olympiáda v anglickém jazyce

Blahopřejeme studentkám Elišce Havlíkové (2.C) a Adéle Cimburkové (3.C) k pěknému třetímu místu v okresním kole konverzační soutěže Olympiáda v anglickém jazyce, které se uskutečnilo 13. února 2018 v DDM BETA v Pardubicích, a děkujeme jim za příkladnou reprezentaci školy.

celý článek16.02.2018 / Mgr. Jaroslava Račícká

Projektový den aneb Čechy krásné, Čechy mé

Ve dvou únorových dnech, konkrétně 8. a 15., jsme na naší škole měli možnost přivítat 80 žáků z okolních základních škol – z Holubovy ZŠ v Holicích, Horního Jelení, Dolní Rovně a Borohrádku. Připravili jsme si celkem čtyři workshopy pod souhrnným názvem Čechy krásné, Čechy mé.

celý článek16.02.2018 / Mgr. Eva Pýchová / foto: 47

Studentský parlament podruhé

V pondělí 12. 2. 2018 se konala již druhá schůzka znovuobnoveného studentského parlamentu. Tentokrát jsme se již posunuli o kousek dál a neřešili jen organizační věci, ale i výtky od zástupců tříd. A jelikož jich nebylo zrovna málo, můžeme soudit, že Vám dění na naší škole není lhostejné. Opět musíme vyzdvihnout zástupce z tříd 1. C a 2. C. Ti si totiž pro své třídy připravili anonymní dotazníky, co bychom měli řešit a co by se dalo zlepšit. Z jejich zájmu jsme opravdu nadšeni!

celý článek13.02.2018 / Dan Kuchař, Nikola Greššová a Lukáš Doležal

CanSat jede dál...

V úterý 30. 1. 2018 jsme se vydali na cestu do Prahy obhájit naši účast v soutěži. Po příjezdu do kanceláře společnosti ESERO, která celou soutěž organizuje, jsme měli pár minut na přípravu. Našim prvním úkolem bylo prokázat správné telemetrické spojení na 1 km. Spojení fungovalo skvěle a my jsme mohli pokračovat dál.

celý článek08.02.2018 / Jakub Špelda a Barbora Bulánková

Bioden 2018

Na gymnáziu se opět uskutečnil BIODEN. Z Přírodovědecké fakulty Jihočeské univerzity. Téma bylo hodně současné. Jak zachránit postindustriální krajinu? Co příroda zvládne sama? Kde pouze je lidský zásah potřeba? Jak chránit vzácné druhy, když většina organismů je přirozeně vzácná?

celý článek06.02.2018 / RNDr. Jiří Dvořáček / foto: 6

Eliška a Nataly na Karlově univerzitě s výtvarnými úspěchy

Dne 29. 1. 2018 jsem měla tu čest navštívit Centrum vizuální historie MALACH na Matematicko- fyzikální fakultě Karlovy univerzity v Praze z důvodu doprovodu při předání ocenění našim studentkám, které se zapojily do 6. ročníku výtvarné soutěže, a to za dílo zpracovávající vyprávění pamětníků 2. světové války.

celý článek05.02.2018 / Mgr. Linda Nováková Schättingerová / foto: 9
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima