"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

Logická olympiáda

Již tradičně se žáci naší školy účastní mezinárodní soutěže logická olympiáda. Každoročně míváme postupujícího do krajského kola této soutěže. Letos jím byl žák kvarty Stanislav Kozák. V krajském kole soutěžil se 43 účastníky ve své kategorii. Nakonec obsadil krásné 10 místo a jeho výsledek byl lepší než 79,1% účastníků této soutěže. Standovi děkujeme za vzornou reprezentaci a přejeme mnoho dalších úspěchů v matematických soutěžích.

celý článek16.11.2017 / Mgr. Jitka Valášková

Revolution Train

V rámci primární prevence v předmětu Výchova ke zdraví v tercii jsme se ve středu 8. 11. 2017 zúčastnili exkurze v Pardubicích. Jednalo se o projekt Revolution Train (protidrogový vlak). Cílem projektu je představit problematiku drogově závislých. Netradiční forma celého projektu nás velmi překvapila a každý se s ní vyrovnává po svém. Žáci měli možnost postupně procházet v protidrogovém vlaku příběhem, který byl koncipován jako životní příběh party mladých lidí a stávali se i jeho aktivními účastníky.

celý článek08.11.2017 / Mgr. Linda Nováková Schättingerová / foto: 11

A Midsummer Night´s Dream

V podělí 6. listopadu 2017 se studenti třetích a čtvrtých ročníků vyššího gymnázia v rámci netradiční výuky angličtiny zúčastnili divadelního představení souboru Domino Theatre na motivy slavné komedie Williama Shakespeara A Midsummer Night ´s Dream, kterému se nedala upřít romantika, fantazie, humor ani studentská nadsázka. Akce se konala v prostorách pardubické konzervatoře. Poté byla pro studenty připravena interaktivní hra Za poznáním pardubických památek.

celý článek07.11.2017 / Mgr. Jaroslava Račická

Halloween s Kylou

Svátek Halloween je ve Spojených státech velkou událostí. Díky naší americké asistentce se letošní 31. říjen stal dnem strašidelných, roztomilých i veselých masek, ve kterých do školy přišli nejen studenti, ale i někteří učitelé. Američanka Kyla v kostýmu strašidla si v hodinách anglického jazyka pro studenty připravila autentické prezentace o tom, jak si tento celonárodní svátek užívají v USA, kde se v tento den promění zahrady domy na strašidelné zámky a hřbitovy ozdobené lucernami z dýní a děti do 14 letí chodí „trick or treating" tj. koledovat.

celý článek06.11.2017 / Mgr. Zdeňka Raabenstein Schejbalová

Studentská akademie 2017

Opět po roce zveme rodiče a příznivce školy na tradiční studentskou akademii na téma Televizní vysílání. Těšíme se na Vás!!!

celý článek06.11.2017 / Mgr. Linda Nováková Schättingerová

Ocenění pro etickou výchovu

V úterý 31. 10. 2017 se v budově Ministerstva školství v Praze udělovaly ceny za etické projekty v rámci programu vyhlášeného Nadačním fondem Josefa Luxe pro rok 2017. Naše škola získala 1. místo a finanční ocenění za projekt s názvem: "Život není náhoda, ale volba. Nejdůležitější není, co se děje, ale jak si s tím poradíme".

celý článek04.11.2017 / Mgr. Eva Pýchová

Beseda s preventistkou Policie ČR

Dne 3. 11. 2017 jsme uskutečnili první ze série aktivit zaměřených na prevenci rizikového chování mládeže v rámci předmětu Výchova ke zdraví. Ve spolupráci s Policií ČR Pardubice jsme uspořádali pro žáky tercie interaktivní besedu na téma: Šikana, Trestněprávní odpovědnost mládeže a Bezpečné chování na PC. Velmi poutavě a odborně byli žáci zasvěceni do dané problematiky preventistkou PČR v Pardubicích paní por. Bc. Janou Drtinovou.

celý článek04.11.2017 / Mgr. Linda Nováková Schättingerová / foto: 7

Archeopark Všestary

V úterý 24. října vyrazila třída 1.C na exkurzi do Archeoparku pravěku ve Všestarech. Po příjezdu do Všestar jsme měli trochu času navíc, a tak se žáci zabavili hrami pana profesora Poláka. Poté už následovala komentovaná prohlídka vnitřní expozice. Zde žáci zhlédli videoprojekci o životě lidí v pravěku a mnozí prokázali své znalosti při dotazech paní průvodkyně. Poté jsme si prohlédli expozici, ve které nejvíce zaujaly repliky pravěkých nástrojů a zbraní či modely pravěké krajiny a výbavy hrobů.

celý článek02.11.2017 / Mgr. Michal Nečesaný / foto: 20
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima