"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

Náprstkovo muzeum

V rámci rozšíření učiva o vzdálených oblastech Austrálie a Oceánie zamířila třída 7.C ve čtvrtek 19. 10. 2017 do Náprstkova muzea asijských, afrických a amerických kultur v Praze. Zde nás čekal zajímavý lektorovaný program na téma Kulturní rozmanitost Austrálie a Oceánie. Seznámili jsme se s kulturami Austrálců, domorodých obyvatel z ostrova Nová Guinea, souostroví Fidži, Šalamounových ostrovů a dalších tichomořských ostrovů.

celý článek30.10.2017 / Mgr. Veronika Rožková

Přednáška AKVATERA

V úterý 24.10. v přecpané aule proběhla přednáška, na kterou jsme museli zájemce odmítat. Dvě zkušené chovatelky - studentky biologického semináře s přispěním dalších studentů a jejich rodičů si pro všechny zájemce o teraristiku připravily poutavé vyprávění o všem, co obnáší chov hadů a ještěrů, podělily se s vlastními zkušenostmi, jak správně tyto mazlíčky chovat, návštěvníci nejen viděli, ale mohli si představované exempláře i pochovat - nádhernou krajtu královskou, obřího hroznýše královského, velikého chameleona jemenského, temperamentního pagekona řasnatého, magického gekončíka nočního a naši užovku červenou.

celý článek30.10.2017 / Mgr. Václav Vohralík / foto: 23

Kraje pro bezpečný internet

Bez moderních technologií si v současné době většina z nás jen stěží dokáže představit běžný život. Každodenní používání internetu, sociálních sítí, mobilních aplikací však s sebou nese i určitá bezpečnostní rizika. Pro lepší informovanost se žáci Gymnázia Holice seznámili s projektem Kraje pro bezpečný internet www.kpbi.cz, který má za cíl seznámit veřejnost s bezpečnostními riziky spojenými především s používáním internetu.

celý článek30.10.2017 / Mgr. Jan Polák

Logická olympiáda

Na přelomu září a října letošního roku se žáci nižšího i vyššího gymnázia zúčastnili soutěže Logická olympiáda, ve které mohou otestovat své logické schopnosti. Soutěže se zástupci všech tříd nižšího gymnázia a několik žáků vyššího gymnázia. Do krajského kola postupuje Standa Kozák ze třídy 4.C, kterému tímto gratulujeme

celý článek30.10.2017 / Mgr. Jan Polák

Beseda o Evropské unii

Ve středu dne 25. 10. 2017 se v rámci SVS uskutečnila beseda s pracovnicemi Eurocentra v Hradci Králové a v Pardubicích, Mgr. Lucií Hylmarovou a Ing. Hanou Doležalovou. V první části programu nám paní koordinátorka Eurocentra Hylmarová představila činnost všech 13 krajských center, jejich zaměření a cílové skupiny, pro něž jsou programy určeny. Rozšířili jsme si také povědomí o fungování Evropské unie, její historii, vznik i nesporný význam.

celý článek30.10.2017 / Mgr. Eva Pýchová

Povltavské 2017

Mladí programátoři se zúčastnili tradiční soutěže Povltavské 2017 v Českých Budějovicích.

celý článek30.10.2017 / Ing. Vaňous Robert / foto: 8

Kroužek technického kreslení

Již třetím rokem naše škola ve spolupráci s firmou Junker pořádá kroužek technického kreslení. Pod vedením ing. Petra Šnobla se naši žáci seznámí se základy technického kreslení, nejprve tradičně a posléze i za pomoci výpočetní techniky. Získají tak základy, které by jim měly usnadnit vstup na vysoké školy technického směru. Jsme rádi, že každoročně část našich absolventů na tyto vysoké školy míří.

celý článek24.10.2017 / Mgr. Jitka Valášková

Bronzové expedice Duke of Edinburgh´s International Award

Program DofE, kterému se na naší škole věnujeme již třetím rokem, má další úspěšné absolventy. Před několika dny se jedenácti účastníkům tzv. bronzové úrovně podařilo splnit poslední oblast tohoto programu, tzv. expedici. Ta je vyvrcholením téměř roční aktivity v oblasti dobrovolnictví, sportu a talentu. Hlavní myšlenka programu The Duke of Edinburgh´s International Award je posouvat hranice svých možností, překonávat sebe sama a naučit se vzájemné spolupráci a podpoře ve vypjatých okamžicích. Všichni úspěšní absolventi se o to v průběhu roku snažili a expedice definitivně prokázala smysl celé této akce.

celý článek20.10.2017 / Mgr. Jana Doskočilová
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima