"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

ŠKOLNÍ OBLEČENÍ OPĚT V PRODEJI!

Rádi bychom Vás touto cestou informovali o znovuotevření e-shopu se školním oblečením. E-shop je dostupný na následujícím odkazu: https://www.kraloveskoly.cz/gyholi/ Doufáme, že budete mít z naší rozšířené kolekce stejnou radost, jako máme my!

celý článek13.11.2023 / Studentský parlament

Zákryt Venuše Měsícem pozorován z Gyholi

9. listopadu byl z území České republiky pozorován zákryt Venuše Měsícem, který si členové našeho astronomického kroužku nemohli nechat ujít. Všichni členové byli totiž uvolněni z výuky, aby mohli tento astronomický jev pozorovat. Samotný jev jsme začali pozorovat od 11:50 z terasy vedle učeben výpočetní techniky. Pozorovali jsme jak dalekohledem, tak i pouhým okem.

celý článek13.11.2023 / Zdeněk Jánský, 1. C

4. C v Temelíně

Letos na podzim 12. 10. se naše třída 4. C podívala do jaderné elektrárny Temelín. Osobně jsme tam sice nebyli, ale měli jsme možnost vše vidět přes videohovor, který ostatně proběhl ještě s dalším gymnáziem.

celý článek13.11.2023 / Mgr. Jan Češík

Exkurze 1. A do Pardubic (nejen) do divadla

Ve středu 1. 11. se studenti 1. A vypravili do Pardubic na divadelní představení v anglickém jazyce a na prohlídku památek krajského města. V dopoledních hodinách si studenti prohlédli největší dominanty města...

celý článek12.11.2023 / Mgr. Aneta Rambousková

Opět jsme ovládli Rozhoduj o Evropě!

Stejně jako minulý rok se 8. listopadu skupina 13 studentů ze tříd 6. C, 7. C, 8. C a 4. A účastnila vzdělávacího projektu Rozhoduj o Evropě na Krajském úřadě v Pardubicích. Měli tak možnost si vyzkoušet, jak funguje zasedání Rady Evropské unie a Evropského parlamentu.

celý článek12.11.2023 / Ema Hubáčková (4. A)

Návštěva Archeoparku ve Všestarech

V pátek 3. listopadu vyrazila třída 1. C na dějepisnou exkurzi do Archeoparku pravěku ve Všestarech. Nejprve nás čekala prohlídka venkovní části archeoparku, kde si žáci s chutí vyzkoušeli lov pravěkým oštěpem nebo práci s replikou kamenné i měděné pravěké sekyrky a další činnosti, které byly vlastní pravěkým zemědělcům...

celý článek12.11.2023 / Mgr. Michal Nečesaný

DOTEK HIMÁLAJE PETRA JANA JURAČKY

Pátek 10. 11. 2023 byl pro třídy 4. C, 5. C a 1. A ve znamení přednášky. A ne ledajaké! RNDr. Petr Jan Juračka, PhD., absolvent našeho gymnázia, holický rodák, biolog, fotograf a horolezec v jedné osobě, věnoval svůj čas pro holické studenty ZŠ a gymnázia, aby prezentoval jednu ze svých nespočetných cest a dovolil nám na chvíli se ocitnout v krajině pro nás dosud neznámé, vzdálené a nádherné. Přednáška nebyla jako jiné...

celý článek10.11.2023 / Mgr. Linda Nováková Schättingerová

Sbor se soustředil v Bělči

Ve dnech 6. a 7. listopadu se již tradičně konalo soustředění školního pěveckého sboru, a to opět v Táboře Jana Amose Komenského v Bělči nad Orlicí. Oproti loňskému počtu členů se nám sbor ještě rozrostl, čítá již 28 pěvců! To nám umožňuje se pouštět i do hlasově náročnějších skladeb.

celý článek10.11.2023 / Mgr. Michal Hroch
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima