"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

Studentská akademie

Srdečně zveme přátele, rodiče i širokou veřejnost na tradiční Studentskou akademii naší školy, která se bude konat 16. 11. 2023 v Kulturním domě v Holicích od 16.30 hod. Vstupenky v hodnotě 100 Kč je možné zakoupit ve škole od 1. 11. 2023 u garanta akademie Mgr. L. Novákové Schättingerové, doprodej bude na místě v den konání od 16 hodin.

celý článek23.10.2023 / Mgr. Linda Nováková Schättingerová

Pozvánka na setkání pedagogů a rodičů s odborníky

I v tomto školním roce bychom rádi pokračovali v tradici komunitních setkání s rodiči našich žáků a s pracovníky z oblasti pedagogiky a psychologie. V letošním roce jsme pozvali odborníky z Pedagogicko-psychologické poradny v Ústí nad Orlicí. Setkání budou zaměřena na specifika vývojového období dospívání, proto jsme je rozdělili do tří termínů, podle věku našich žáků.

celý článek23.10.2023 / Mgr. Jitka Valášková

Tag mit Deutsch

Po roce je tu opět Den s němčinou! I letos si mohli studenti 3. ročníků procvičit svou němčinu v prostorách Goethe centra a poté i v Divadle 29 v Pardubicích. Dopoledne se neslo v duchu německého humoru. Že nic takového neexistuje?

celý článek18.10.2023 / Mgr. Jana Doskočilová

Přírodovědný klokan

Další ročník přírodovědného KLOKANA (soutěž ve znalostech z fyziky, chemie, biologie a zeměpisu) je za námi. V letošním školním roce proběhl za účasti 19 soutěžících ve dvou kategoriích, Kadet (3. a 4. ročník nižšího gymnázia) a Junior (1. a 2. ročníky vyššího gymnázia).

celý článek18.10.2023 / Mgr. Jitka Valášková

Halloween na GyHoli

Začátek roku už je za námi a velmi rychle se přibližuje Halloween. I tento rok ho na naší škole hodláme oslavit, ale tentokrát si pro vás Studentský parlament připravil barvitější program než pouhé nošení kostýmů!

celý článek18.10.2023 / Studentský parlament

Setkání s Radkem Martinkem

Studenti společenskovědního semináře 3. 10. 2023 absolvovali přednášku o historii náboženství, východních Čech a Holicka, kterou si připravil pan PhDr. Radek Martinek Ph. D., holický farář, historik umění, teolog a vysokoškolský pedagog. Ve své přednášce mluvil zejména o středověké a raně novověké historii Holic a přilehlých vesnic. Taktéž neopomněl zmínit ani své vlastní historické bádání, ze kterého by brzy měla vzniknout kniha.

celý článek16.10.2023 / Monika Lacinová, Ivan Hlávka 7.C

První ročník Noci vědců na GYHOLI

Letos poprvé jsme byli součástí Noci vědců a jakožto hlavní organizátor si dovolím říct, že se to povedlo. Chtěl bych tímto poděkovat mému týmu „asistentů" za skvělou spolupráci a ochotu obětovat svůj volný čas ve prospěch vědy! Chtěl bych taktéž poděkovat všem učitelům zapojeným do této akce, nejen za přípravu jednotlivých stanovišť. Stanovišť bylo celkem devět, pojďme si uvést pár z nich pro představu, jak taková Noc vědců může vypadat...

celý článek14.10.2023 / Patrik Jakubík 4.A / foto: 8

Školní ročenka 2022/2023 - Dotisk

Jak bylo avizováno, tak proběhne dotisk školních ročenek za minulý školní rok 2022/2023. Firma HappyFoto, u které jsme objednávali tisk v minulém školním roce, má nyní akci na fotoknihy v pevné vazbě. Proto jsme se rozhodli udělat vylepšení a tyto ročenky budou mít pevnou vazbu. V tomto vydání bude také více prostoru věnováno maturantům a školním akcím a ročenka bude mít tedy celkem 48 stran.

celý článek14.10.2023 / Studentský parlament / foto: 5
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima