"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

Workshop v knihovně

Ve čtvrtek 2. 11. 2023 se naše třída 7. C vydala za doprovodu paní Pýchové do knihovny v Holicích, kde pro nás měla knihovnice Monika Pěkná připravený program na téma moderní četby. V první části jsme se bavili o knihách, které aktuálně čteme nebo máme v plánu si přečíst. Poté nám paní Pěkná ukazovala nejčtenější knihy různých žánrů a nakonec nám představila moderní způsob práce s knihou, který je velmi populární především u mladších ročníků. Jde o typ zvaný „game book“, kde si čtenáři částečně tvoří příběh podle sebe skrze otázky jako: „Došel jsi k jeskyni.

celý článek10.11.2023 / Lukáš Doskočil, 7. C

GYHOLIWEEN 2023

Na naší škole se už stalo tradicí, že poslední říjnový den patří Halloweenu a halloweenským maskám. Tento původně irský svátek nabývá v poslední době na oblibě i v České republice. Řada studentů proto namísto běžného oblečení do školy dorazila v tematických maskách, a tak jste mohli na našem gymnáziu potkat různá strašidla, čarodějnice, kostlivce, upíry a další masky.

celý článek07.11.2023 / Studentský parlament

Cesta do pravěku

První listopadové ráno zastihlo studenty maturitní třídy 4. A na nástupišti nádraží v Pardubicích. Cílem naší cesty bylo Brno, konkrétně Pavilon Anthropos s expozicí věnovanou evoluci člověka. Hlavním účelem exkurze bylo zopakování a prohloubení znalostí z hodin biologie.

celý článek07.11.2023 / Mgr. Marek Janů

Třídenní pobyt v ekocentru Paleta

Na přelomu října a listopadu se uskutečnil již druhý ročník třídenního výukového pobytu v Ekocentru Paleta v Oucmanicích. Tato vzdělávací akce napomáhá osobnostnímu a charakterovému rozvoji žáků v oblasti environmentální výchovy a přispívá k budování třídního kolektivu.

celý článek05.11.2023 / Mgr. Veronika Kotyzová

Přípravné kurzy k přijímacím zkouškám na SŠ

1. listopadu 2023 bylo spuštěno přihlašování do přípravných kurzů k jednotným přijímacím zkouškám z českého jazyka a matematiky. Přihlašovací formulář a podrobnější informace naleznete v sekci Uchazeč.

celý článek01.11.2023 / Mgr. Andrea Daňková

5 jazyků na pódiu

Milí žáci 2. stupně ZŠ a nižších ročníků gymnázií, vážení učitelé, letos již po desáté vyhlašujeme soutěžní umělecko-jazykové klání v pěti jazycích u nás na GYHOLI. Soutěž s přehlídkou vítězů se letos koná 6. 12. 2023.

celý článek24.09.2023 / Mgr. Zdeňka Raabenstein Schejbalová

Anglie podruhé

V týdnu od 16. do 22.10. 2023 se uskutečnil druhý zájezd do Anglie. Pro velký zájem studentů jsme totiž letos vypravili postupně dva zájezdy. Program byl obdobný – první a poslední den zájezdu jsme strávili v Londýně. V úterý jsme viděli Buckinghamský palác, Trafalgar Square, zavítali jsme do nedávno zmodernizovaného muzea voskových figurín Madam Tussauds a odpoledne jsme si prohlédli Londýn z výšky projížďkou na slavném London Eye.

celý článek30.10.2023 / Mgr. Kateřina Kay / foto: 12

Beseda o energetice

Nicola Tesla navrhl 3 fáze. Přijeli také 3: vedoucí Tomáš Hejl, Ing. Bartoš a Ing. Vodák.

celý článek24.10.2023 / RNDr. Jiří Dvořáček / foto: 4
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima