"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

Pokračujeme spolu!

Ve středu 11. 10. 2023 skončil třídenní pobyt třídy 3. C v rámci čerpání šablon OP JAK v prostředí Tramtáryje v Horním Jelení. Zcela ojedinělý a nadstandardní kurz spojoval hlavní cíl, a to spolupracovat a více se poznávat. Tercie společně pracovala, vytvářela a poznávala se pod dohledem metodičky prevence Mgr. Lindy Novákové Schättingerové a třídní učitelky Mgr. Kateřiny Kay...

celý článek13.10.2023 / Mgr. Linda Nováková Schättingerová / foto: 14

4. C v Litomyšli

V pondělí 9. 10. 2023 jsme se vydali na exkurzi do Litomyšle za slavnými osobnostmi, které zde žily. Cesta do Litomyšle byla bezproblémová a v budově Městské knihovny nás uvítala moc milá paní průvodkyně, která celou prohlídku města vedla. S paní knihovnicí jsme se podívali na spoustu zajímavých míst, jako je třeba dům, ve kterém žila Božena Němcová, nebo na místa, kde pobýval Alois Jirásek, později i se svou rodinou.

celý článek12.10.2023 / Barbora Havranová, 4.C

Zájezd za krásami Anglie

V neděli 1. 10. 2023 se vrátila z vydařeného týdenního zájezdu za památkami Londýna, přírodními krásami anglického pobřeží, historických míst a pamětihodnostmi některých anglických měst první skupina studentů gymnázia.

celý článek11.10.2023 / Mgr. Zdeňka Raabenstein Schejbalová / foto: 16

Památky Vídně za pár hodin? Proč ne!

Vídeň je nádherná za každého počasí, v každou roční dobu a nezklamala nás ani letos. Na konci září jsme se přidali k akci pořádané KD Holice a zavítali do hlavního města Rakouska. Nejprve jsme uctili památku Dr. Emila Holuba, který je ve Vídni pohřben na městském hřbitově. V okolí jeho hrobu jsou k vidění pomníky nesoucí zvučná jména osobností z oblasti vědy, literatury či kultury, např. Johann Strauss, Ludwig van Beethoven, Franz Schubert nebo zpěvák známý jako Falco a mnozí další.

celý článek07.10.2023 / Mgr. Jana Doskočilová

Noc vědců na holickém gymnáziu!

Letos poprvé se Gymnázium Dr. Emila Holuba v Holicích zúčastní Noci vědců, která je tento rok zaměřena na téma „TAJEMSTVÍ". Můžete se těšit na noc vědy, zábavy, ale i poznání. Můžete se těšit na pozorování noční oblohy, spoustu kvízů, pracovních listů, přednášek a mnoho dalších zajímavých aktivit!

celý článek05.10.2023 / Patrik Jakubík 4. A

Atleti GYHOLI na vítězné vlně

Ve středu 27. 9. 2023 se na nově zrekonstruovaném městském stadionu, za nádherného podzimního dne, konal již 55. ročník prestižního atletického Memoriálu Bohuslava Michalce, pořádaného pro základní školy holického okrsku. Školy tam vysílají nejlepší závodníky v kategoriích mladších a starších žáků/žákyň a ti se poměřují ve sprintech, středních vzdálenostech (600, 800 a 1000m), skoku dalekém, hodu míčkem a vrhu koulí.

celý článek04.10.2023 / Mgr. Václav Vohralík

Netradiční „představení“ Východočeského divadla

Takřka každý rok do naší školy v září, než se rozběhne sezóna, zavítají herci a administrativní pracovnice z Východočeského divadla. Ale letos 14. 9. 2023 nastala změna, a to velmi příjemná. Klasická beseda se změnila v netradiční workshop a skupinovou práci.

celý článek02.10.2023 / Mgr. Eva Pýchová

Středoškolský atletický pohár

Ve čtvrtek 14. 9. 2023 se na stadionu Hvězdy Pardubice konal tradiční středoškolský atletický pohár (SAP). Od začátku školního roku jsme v kolektivu tělocvikářů řešili, jestli se soutěže zúčastníme. Předchozí čtyři ročníky jsme na SAP nebyli a tím byla narušena kontinuita. Došlo nám, že žádný ze současných studentů nemá s touto soutěží zkušenost, a navíc nemáme v našich řadách ani jednoho atleta nebo atletku.

celý článek21.09.2023 / Mgr. Milan Nágr
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima