"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

Filozofická olympiáda

Čtvrtý ročník Filozofické olympiády skončil. Na úvod jen pár informací. Prvního kola se zúčastnilo více než 500 soutěžících z více než 40 středních škol v ČR. Ve druhém kole pak figurovalo přes 70 soutěžících.

celý článek03.04.2023 / Mgr. Eva Pýchová

Kterak španělštináři Prahu navštívili

Předposlední březnový den španělštináři ze 7. C navštívili Prahu, a to v rámci probíraného tématu. Namísto tvorby prezentací si v hodinách španělštiny předem cestu naplánovali, informace o zajímavých místech vyhledali z průvodcovských materiálů a provedli tak vyučující předstírající turistku z Argentiny. A je samozřejmostí, že naše desetikilometrová cesta probíhala výlučně ve španělštině...

celý článek03.04.2023 / Mgr. Linda Nováková Schättingerová

ŠPANĚLŠTINA NA GYHOLI OBHÁJILA PRVENSTVÍ A MÍŘÍ OPĚT DO PRAHY!

V pondělí 27. 3. 2023 se v Pardubicích uskutečnilo krajské kolo Soutěže ve španělském jazyce. V Soutěži ve španělském jazyce si studenti musí úspěšně projít ústní částí, ve které se hodnotí jazyková pohotovost a kreativita, bohatost slovní zásoby, výslovnost a gramatická správnost. V I. kategorii ve velké konkurenci ostatních gymnázií a středních škol v kraji zvítězila studentka Klára Pavlíková ze třídy 5. C a zajistila si tak postup do ústředního kola soutěže v Praze...

celý článek29.03.2023 / Mgr. Linda Nováková Schättingerová

Nezvyklá exkurze

Projektil překročil rychlost zvuku a kolem měl oblak plynu ve tvaru V. Bleskovice nám zazářila červeně, ale v kameře s rychlostí milion snímků/s připomíná klidný krb. Jsme na Ústavu energetických materiálů Fakulty chemicko-technologické v Pardubicích. Studenti chemického semináře a další se podívali na pracoviště a výzkum, kam není přístup. Exkurze se protáhla ze dvou hodin na čtyři. Bylo několik přednášek o trhavinách, střelivinách, výbušných složích a třaskavinách. TNT, hexogen, dynamit, pentrit a další nechám na výuku, sem spíš zajímavosti.

celý článek27.03.2023 / RNDr. Jiří Dvořáček

TAPAS NA GYHOLI 2023

V předvelikonočním čase se na naší škole v rámci lekce nesoucí se v duchu španělské gastronomie uskutečnila opět zcela tradičně-netradiční hodina španělského jazyka. Španělštináři ze 4. C na základě výukových textů a videí z hodin sami doma vytvořili tzv. TAPAS (španělské jednohubky), které následně prezentovali v hodinách včetně obsažených ingrediencí.

celý článek26.03.2023 / Mgr. Linda Nováková Schättingerová

1. místo v okresním kole angličtiny

V úterý 14. 3. a ve středu 22. 3. 2023 se v Pardubicích uskutečnila okresní kola Soutěže v anglickém jazyce. V Soutěži v anglickém jazyce si studenti nejprve musí poradit s náročným poslechovým cvičením, testem na použití jazyka „use of English" a pak úspěšně projít ústní částí, ve které se hodnotí jazyková pohotovost a kreativita, bohatost slovní zásoby, výslovnost a gramatická správnost.

celý článek24.03.2023 / Mgr. Kateřina Kay

Naše škola je zapojena do nových Šablon OP JAK

Naše gymnázium se v následujících dvou letech zapojí do projektu MŠMT Operační program Jan Amos Komenský (Výzva č. 02_22_003 Šablony pro SŠ a VOŠ I). Byl totiž schválen projekt Inovativní a spolupracující škola (registrační číslo projektu: CZ.02.02.XX/00/22_003/0003859)...

celý článek24.03.2023 / Mgr. Michal Nečesaný

Výsledky Matematického KLOKANA

V minulém týdnu proběhlo školní kolo mezinárodní matematické soutěže KLOKAN. Zúčastnilo se ho 45 žáků ve čtyřech kategoriích. Absolutním vítězem naší školy se stal Jonáš Matuška ze třídy 1. A, který v kategorii Junior získal 95 bodů ze 120 možných.

celý článek22.03.2023 / Mgr. Jitka Valášková
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima