"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

International Swiss Talent Forum 2023

International Swiss Talent Forum je mezinárodním fórem zaměřeným na aktuální celospolečenské problémy. Letošním tématem v Lausanne-Ecublens byla vyhlášena cirkulární ekonomie. V únoru se zde sešlo přibližně 70 vysoce motivovaných mladých lidí z celého světa, mezi nimiž byl i náš student z 8. C Benedikt Mrázek.

celý článek24.02.2023 / Aleš Kotyk

Ekocentrum Paleta

Ve dnech 6. až 8. února 2023 jsme se třídou 3. C v doprovodu pana učitele Janů a pana učitele Hrocha navštívili Ekocentrum PALETA v Oucmanicích. V těchto dnech jsme se zúčastnili několika různých programů, ve kterých jsme se učili o globálních problémech, energii a její spotřebě, fungování vody v okolí, uhlíkové stopě a o plýtvání jídlem.

celý článek22.02.2023 / Amálie Piwovarská 3. C / foto: 19

Olympijská pánská jízda

I letos jsme na GYHOLI uspořádali školní kolo olympiády v němčině s cílem poměřit síly mezi třídami vyššího gymnázia, vyzkoušet si němčinu v trochu jiné podobě, a hlavně povzbudit nadšené němčináře! Během písemného testu ve středu 15.února byl podáván i malý dopink - lahůdka Mozartkugeln původem z Rakouska.

celý článek21.02.2023 / Mgr. Jana Doskočilová

Školní kolo Olympiády ve španělštině

V úterý 14. února 2023 se konalo tradiční školní kolo Olympiády ve španělském jazyce, a to netradičně v den valentýnského svátku...

celý článek15.02.2023 / Mgr. Linda Nováková Schättingerová

Informace pro uchazeče

Pokud máte v úmyslu podat přihlášku ke studiu, můžete tak učinit poštou, datovou schránkou či osobně. Přihlášku je možné odevzdat každý den v době od 7:30 do 15:30 v sekretariátu školy.

celý článek14.02.2023 / Mgr. Andrea Daňková

Jak to chodí na lékařské fakultě?

Pro zájemce o studium lékařských oborů byla ve středu 8. 2. 2023 připravena přednáška a workshopy s ambasadory lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Hradci králové. V rámci programu jsme zjistili, jak to na univerzitě chodí, informace o přijímacích zkouškách a celkově o fakultě a dalších možnostech. Také jsme si vyzkoušeli, jak se šijí rány, jak správně postupovat při první pomoci a jak se provádí resuscitace. Díky programu jsme se naučili nové věci a vyzkoušeli si je a také jsme zjistili, jestli je toto studium pro nás to pravé. Byla to dobrá a užitečná zkušenost.

celý článek14.02.2023 / Mgr. Miloslava Koláčková

Školní kolo Soutěže v angličtině

Ve čtvrtek 9. 2. 2023 se konalo školní kolo Soutěže v anglickém jazyce, a to opět za velkého zájmu studentů. Celkem se soutěže ve třech kategoriích zúčastnilo rekordních 76 studentů. Nejprve studenty čekala písemná část, která se skládala z poslechových úkolů, čtení s porozuměním a gramaticko-lexikální části. Následně nejúspěšnější řešitelé písemné části postoupili do ústní části, kde se hodnotí jazyková pohotovost a kreativita, bohatost slovní zásoby, výslovnost a gramatická správnost.

celý článek14.02.2023 / Mgr. Kateřina Kay

Rozhoduj o Evropě - finále

Ve dnech 26. až 29. ledna se tři studenti našeho gymnázia zúčastnili prestižního finálového kola soutěže Rozhoduj o Evropě. Akce se konala v brněnském hotelu Vista. Dorazili na ni nejlepší účastnící z České i Slovenské republiky. Program byl doplněn o zajímavé přednášky. Studenty velmi zaujali například europoslanci, profesoři vysokých škol či organizátoři mezinárodních akcí pro mládež. Se všemi hosty byla vedena obsáhlá diskuse.

celý článek13.02.2023 / Lucie Cibereová (7. C)
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima