"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

Matematická soutěž Pangea

Této soutěže se naši žáci zúčastnili již po čtvrté. Letošní ročník se zaměřil na téma Dějiny a zvířata. Tentokrát se zapojily třídy 1. C a 4. C. Ačkoliv jim to ani tentokrát nestačilo na postup do finálového kola, někteří žáci zaznamenali pěkné výsledky ve svých kategoriích v rámci kraje. Rok od roku si naši žáci vedou lépe, a tak doufáme, že se nám jednou povede se do finálového kola probojovat.

celý článek24.04.2023 / Mgr. Kristýna Martincová

Sběr papíru

Na naší škole, tak jako v loňském roce, proběhne sběr papíru. Sběrová akce se uskuteční na konci školního roku v měsíci červnu, přesné datum a další informace budou upřesněny.

celý článek20.04.2023 / Studentský parlament

Příběhy našich sousedů

Příběhy našich sousedů je projekt neziskové organizace Post Bellum, který je určen pro žáky základních a středních škol. Studenti našeho gymnázia se v letošním školním roce tohoto projektu zúčastnili již podruhé. Štěpánka Melichová, Anička Panušová, Monika Lacinová a Ondra Dufek tentokrát oslovili bývalého starostu a místostarostu Holic, režiséra a herce místního ochotnického spolku, nadšeného sportovce i bývalého člena Olympijského výboru, pana Mgr. Pavla Hladíka, kterého naše holická veřejnost dobře zná a velmi si jej váží i za jeho občanské a politické postoje před rokem 1989.

celý článek19.04.2023 / Mgr. Eva Pýchová

Velikonoce po francouzsku

V čase před velikonočními prázdninami se již podruhé v tomto školním roce sešli studenti francouzštiny našeho gymnázia a Gymnázia F. M. Pelcla z Rychnova nad Kněžnou, aby společně zavzpomínali na prosincový výjezd do Paříže a aby se seznámili s tradicemi Velikonoc ve Francii. Nejprve jsme našim hostům představili historii Gymnázia Dr. Emila Holuba, provedli je po škole a dali jim nahlédnout i do výuky.

celý článek12.04.2023 / Mgr. Jana Doskočilová

Úspěch našich žáků v celostátní soutěži Komenský a my

Již tradičně se několik žáků naší školy zúčastnilo literárně historické a výtvarné soutěže pro děti a mládež Komenský a my (šlo již o 21. ročník). Ti nejúspěšnější postoupili ze školního kola do celostátního finále. To se konalo koncem března 2023 v Praze a Brandýse nad Orlicí a organizátoři připravili bohatý program...

celý článek06.04.2023 / Mgr. Michal Nečesaný

Návštěva firmy Junker

1. března 2023 jsme se s fyzikálním seminářem vypravili do nedaleké a nám všem dobře známé firmy Junker tady u nás v Holicích. Už u vchodu na nás čekaly dvě sympatické paní, které nás doprovázely po dobu celé prohlídky. Nejprve jsme se ve studovně dozvěděli o produktech, které se zde vyrábí, tj. o strojích, které se dále používají v nejrůznějších firmách.

celý článek04.04.2023 / Adéla Šedová, 3. A

Za uměním do Hradce Králové

Ve středu 29. března se skupina žáků 2.A a 6.C vydala do Hradce Králové. Hlavním důvodem výjezdu byla návštěva generální zkoušky Filharmonie Hradec Králové. Využili jsme toho, že se generální zkouška konala v dopoledních hodinách, a z předních řad sálu jsme měli možnost si vyslechnout skladby Edwarda Elgara, Edvarda Griega a Petra Iljiče Čajkovského.

celý článek03.04.2023 / Mgr. Michal Hroch

A jedeme do finále!

Do celostátního finále vědomostní soutěže Eurorebus postoupil tým žáků ze 4.C ve složení Pavla Hlávková, Ella Peterová a Matěj Šebek. V konkurenci těch nejúspěšnějších žáků předchozích kol, která probíhají v průběhu školního roku přes internet, obsadily chytré „gyholi-hlavičky" fantastické 2. místo. Krajské kolo proběhlo v sobotu 1.dubna na Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy v Praze a na to celorepublikové v červnu se už teď těšíme!

celý článek03.04.2023 / Mgr. Jana Doskočilová
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima