"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

Návštěva holické knihovny

Ve čtvrtek 11. května se naše třída 2. C vypravila do Městské knihovny v Holicích. V knihovně nás uvítala velmi milá paní knihovnice Monika Pěkná, která nás nejdříve seznámila s řádem a otevírací dobou knihovny. Také si pro nás připravila nejoblíbenější knihy pro děti v rozmezí 11-14 let za rok 2022. Mezi ně patřil například: Deník malého poseroutky, Jsem Vincent a nebojím se, Malý princ, Letopisy Narnie a Harry Potter.

celý článek14.05.2023 / Natálie Plavcová, Ema Zběhlíková a Dominika Potůčková (2. C)

Antropologická soutěž již pošesté

V úterý 2. 5. 2023 se v rámci studentské konference Sociocon v divadle D29 v Pardubicích konalo slavnostní vyhlášení vítězů soutěže Člověk a společnost, kterou vyhlásila Fakulta filozofická Univerzity Pardubice. A my jsme opět byli u toho! V silně obsazené soutěži, která proběhla ve třech kategoriích – esej, vizuální tvorba a výzkum, jsme zaznamenali vynikající výsledky především v oblasti esejí.

celý článek09.05.2023 / Mgr. Eva Pýchová

Rozhovor s prezidentským párem

Ve středu 3. 5. studenti semináře Politologie a mezinárodní vztahy měli možnost zhlédnout rozhovor s prezidentským párem, který připravil tým studentů Institutu komunikačních studií a žurnalistiky Fakulty sociálních věd UK a žáků zapojených do regionálních studentských parlamentů. Rozhovor navázal na předvolební debatu Zavolíme!

celý článek03.05.2023 / Mgr. Kristýna Martincová

2. místo v krajském kole angličtiny

Naše studentka ze třídy 2.A Kateřina Tothová zaznamenala další úspěch v angličtině. Dne 27. dubna 2023 získala 2. místo v krajském kole Soutěže v anglickém jazyce. Soutěžící čekal nejprve náročný poslechový test a následně ústní projev bez znalosti daného tématu předem.

celý článek03.05.2023 / Mgr. Kateřina Kay

Rituály dnešní společnosti

Již tradičně se snažíme výuku seminářů oživit. I proto jsme začali spolupracovat s projektem Kontexty humanity, který je součástí širokého portfolia činností energie o. p. s. Kontexty humanity přibližují učitelům a žákům pomocí přednášek a workshopů témata, která jsou běžně součástí studia na univerzitách, a propojují tak výuku na vysokých a středních školách. Ve středu 26. 4. jsme se na společenskovědním semináři měli možnost seznámit s rituály a jejich působením v dnešní společnosti.

celý článek02.05.2023 / Mgr. Eva Pýchová

Výsledky přijímacích zkoušek

Výsledky přijímacího řízení pro školní rok 2023/2024 byly zveřejněny 28. 4. 2023 ve 13:15.

celý článek28.04.2023 / Mgr. Andrea Daňková

Kulturou proti antisemitismu 2023

Naše škola se již tradičně účastní mezinárodního projektu pro studenty středních škol s názvem Kulturou proti antisemitismu. A nejinak tomu bylo i letos. V sobotu 15. 4. se proto v odpoledních hodinách společně sešlo v pražském hotelu Olympic téměř 200 žáků z Německa, Česka a Slovenska, aby si připomněli oběti holocaustu a také vyjádřili podporu státu Izrael. Čtyřdenní program v Praze a v Terezíně, jemuž předcházely online semináře s Miriam Mouryc a také prohlídka virtuální galerie umění v Jad Vašem, se tentokrát zaměřil na téma Holokaust a umění.

celý článek26.04.2023 / Mgr. Eva Pýchová

Drogová závislost - prevence

Dne 20. 4. 2023 třídy 3. C a 4. C absolvovaly přednášku v rámci všeobecné primární prevence s Městskou policií v Pardubicích věnovanou drogové závislosti. Program se skládal ze dvou částí – filmového dokumentu o současné drogové situaci v České republice, na nějž navazovala aktivní diskuse se zástupci MP Pardubice i v trestně-právním kontextu. Dle reakcí žáků byl program přínosný.

celý článek25.04.2023 / Mgr. Linda Nováková Schättingerová
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima