"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

Nové lavičky

Do prostor naší školy přibylo 14 nových laviček. Ty se podařilo sehnat Studentskému parlamentu a vedení školy díky úzké spolupráci se SRPŠ. Jednou z hlavních funkcí Studentského parlamentu je zlepšovat prostředí naší školy, aby se v ní všichni cítili příjemně...

celý článek13.02.2023 / Monika Lacinová, Ivan Hlávka (6. C)

Upgrade němčiny? Warum denn nicht?!

Kdo chce, ten může. A loňská maturantka Barbora Šafářová nám poradila, jak na to. Na co konkrétně? Na němčinu. Tentokrát v pozici přednášející se vrátila na naši školu, aby dodala studentům němčiny potřebnou motivaci ke studiu a představila jim tak trochu jiné výukové zdroje němčiny.

celý článek09.02.2023 / Mgr. Jana Doskočilová

Radioaktivní banány a zdroje energie

Společným jmenovatelem nesouvisejících věcí z nadpisu je návštěva inženýrů z ČEZu. Napřed odlehčení: konzumací 350 banánů denně po dobu sedmi let lze předpokládat riziko radiace radioaktivním draslíkem 40K. Ale beseda byla věcnější. Diverzifikace zdrojů energie a jejich výstavba.

celý článek08.02.2023 / RNDr. Jiří Dvořáček / foto: 2

Za hvězdou Davidovou

Ve středu 1. února se v aule naší školy uskutečnil projektový den s názvem Za hvězdou Davidovou. Jeho cílem bylo seznámit studenty 2. a 3. ročníků s historií židovského národa, holokaustem i moderním Izraelem. Jednalo se o čtyřhodinový program, který pro nás připravili pan Radek Hejret z Mezinárodního křesťanského velvyslanectví Jeruzalém v České republice (ICEJ) a přeživší holokaustu, RNDr. Michaela Vidláková.

celý článek07.02.2023 / Ivan Hlávka 6. C

2. C poprvé v opravdovém divadle

Dne 2. února 2023 se třída 2. C v rámci hodin češtiny vypravila na exkurzi do Východočeského divadla v Pardubicích. Jeli jsme společně v doprovodu paní učitelky Pýchové a paní učitelky Koláčkové na představení Tři veteráni.

celý článek06.02.2023 / Ema Zběhlíková 2. C

Přednáška a beseda o Evropské unii

Dne 17. 1. 2023 měli seminaristé předmětu společenské vědy možnost zúčastnit se přednášky Mgr. Boukalové, regionální koordinátorky informačních aktivit EU v Pardubicích, a Mgr. Kozlové, pracovnice Úřadu vlády, taktéž při Euroskopu v Pardubicích.

celý článek01.02.2023 / Lucie Cibereová 7. C

Maturitní ples za námi...

Dne 20. 1. 2023 se konal maturitní ples tříd 4. A a 8. C v pardubickém výstavním a společenském centru Ideon. V rámci plesu byl připravený pestrý program, který zahrnoval několik vystoupení, jako například nástup, předtaneční a půlnoční překvapení, které si maturanti přichystali, a nechyběla ani barmanská show nebo losování tomboly se spoustou zajímavých cen.

celý článek01.02.2023 / Helena Kloboučníková 4.A / foto: 88

Máme Učitelku roku!

Učitel roku Pardubického kraje je ocenění, které na základě nominací udělují představitelé Pardubického kraje výjimečným pedagogům mateřských, základních, středních a základních uměleckých škol v kraji. I my jsme letos měli pomyslné želízko v ohni.

celý článek30.01.2023 / Mgr. Andrea Daňková
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima