"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

Zkvalitnění separace odpadu na našem gymnáziu

Z inciativy Studentského parlamentu došlo ve škole k rozmístění nových odpadkových košů určených na recyklovatelný odpad. Snahou je co nejvíce omezit množství odpadu končícího na skládkách či ve spalovnách.

celý článek06.05.2022 / Zuzana Matějová, Ivan Hlávka

Den Země

U příležitosti Dne Země si studenti třídy 7.C ve složení Lucka Bačinová, Bára Brožíková, Áďa Cimburková, Verča Janegová, Verča Knížková, Aneta Solníková, Martin Marek a Filip Vohralík připravili hodinový program na téma třídění odpadu. Po dvojicích postupně navštívili nižší ročníky, snažili se je inspirovat vlastním úspěšným projektem Mládež proti plastům, na kterém pracovali na nižším gymnáziu, a ozřejmit jim informace ohledně správného třídění odpadu. Pro třídy nižšího gymnázia nachystali i praktickou ukázku třídění, se staršími vedli na téma diskuzi.

celý článek06.05.2022 / Mgr. Veronika Rožková

V soutěži Bücherwurm máme opět 1. místo!

Soutěže v předčítání Bücherwurm, kterou pořádá Goethe-Zentrum Pardubice, se naše gymnázium účastní pravidelně. Soutěží se v předčítání originálních německých textů, přičemž se hodnotí nejen správná výslovnost a co nejplynulejší slovní projev, nýbrž i způsob, jakým jsou texty interpretovány.

celý článek05.05.2022 / Mgr. Magdalena Fišerová

1. místo v krajském kole SOČ opět pro Bena!

Benediktu Mrázkovi, žáku 7. C, se povedl „husarský kousek", když i letos, podruhé v řadě, zvítězil v krajském kole SOČ a postoupil do kola celostátního. Ve své práci zaměřené opět na filozofii se zabývá dimenzemi lidské svobody a determinismu u vrcholného středověkého filozofa Tomáše Akvinského. Ben nejprve představuje hlavní témata středověké filozofie, aby se společně s Tomášem zamyslel nad třemi koncepcemi determinismu – fyzikalistického, logického, ale především intelektualistického. Snažili se tak přes výklad scholastické filozofie odpovědět na otázku, zda existuje lidská svoboda.

celý článek04.05.2022 / Mgr. Eva Pýchová

Lístky na maturitní ples k vyzvednutí!

Pokud jste zaškrtli možnost vyzvednutí u 8.C, 4.A či v kanceláři, své lístky si můžete vyzvednout u Mgr. Jany Doskočilové v budově gymnázia v 1. patře, v kabinetu Německého jazyka u sborovny KAŽDÝ ČTVRTEK v časech: 7:45 - 8:45 a 14:30 - 15:30. Pokud byste si nemohli lístky vyzvednout ve škole, je možné si je po domluvě vyzvednout u studentek Terezy Růžkové (Pardubice) a Terezy Joštové (Holice, Horní Jelení).

celý článek04.05.2022 / Veronika Králová 8.C

O komunikaci v rodině s psycholožkou

V průběhu měsíce března a dubna proběhly v našem gymnáziu vzdělávací akce pro rodiče zaměřené na efektivní komunikaci v rodině.

celý článek04.05.2022 / Mgr. Andrea Daňková

Preventivní program na KŘ PČR v Hradci Králové

Dne 28. 4. 2022 třída 3. C v rámci primární prevence navštívila Krajské ředitelství PČR v Hradci Králové.

celý článek02.05.2022 / Mgr. Linda Nováková Schättingerová

Antropologická soutěž a úspěch našich studentů

V letošním roce proběhl již pátý ročník antropologické soutěže, kterou vyhlásila Univerzita Pardubice s názvem Člověk a společnost. A tentokrát jsme byli opravdu úspěšní! V soutěži esejí máme hned dvě zlaté - Kateřinu Sedláčkovou (4. C) za práci, v níž se zamýšlí nad touto dobou, jejími klady i zápory, a Terezu Jindrovou z 2. A, která popsala postavení žen v historii i dnes (viz příloha). A aby toho nebylo málo, pomyslný bronz – opět v kategorii esejí - si ještě odnáší Ema Hubáčková (2. A) a tradičně Martin Marek (7. C) se Zuzanou Matějovou (3. A). Všem srdečně blahopřejeme!!!

celý článek02.05.2022 / Mgr. Eva Pýchová
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima