"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

Kulturou proti antisemitismu

Antisemitismus - slovo, s nímž se v jednadvacátém století již příliš nesetkáte. Nicméně, jde o téma stále aktuální, ač se o něm příliš nemluví. Avšak toto slovo by se nám rozhodně nemělo vytratit ze slovníků a z paměti, protože události spojené s tímto termínem jsou tak bolestné a ukrutné, že by bylo hříchem je z historie vymazat naším zapomněním.

celý článek20.04.2022 / Veronika Knížková (7. C)

Zasedni v Bruselu

Dne 6. 4. 2022 naše gymnázium navštívila Barbora Macková z projektu Stužák (Studenti žákům), která pro nás připravila workshop s názvem Zasedni v Bruselu. Aktivity se zúčastnili žáci zapojení do projektu Vyslanci EP a žáci semináře Politologie a mezinárodní vztahy.

celý článek19.04.2022 / Zuzana Matějová (3. A), Karolína Zikmundová (7. C)

IR DE TAPAS NA GYHOLI

V předvelikonočním čase se na naší škole v rámci zakončení lekce nesoucí se v duchu španělské gastronomie uskutečnila zcela tradičně-netradiční hodina španělského jazyka.

celý článek13.04.2022 / Mgr. Linda Nováková Schättingerová

Koncert pro Afriku

Skončila doba přísných covidových opatření, a tak vás opět můžeme srdečně a rádi pozvat na květnový koncert školního sboru, který se bude konat jako v minulých letech v aule našeho holického gymnázia - tentokrát 5. května od 5 hodin odpoledne!

celý článek08.04.2022 / Mgr. Marie Filipová

Výtvarné úspěchy našich studentů

Studenti našeho gymnázia se zúčastnili 12. ročníku výtvarné soutěže Zdravá a nemocná příroda Pardubického kraje. Je to největší soutěž takového druhu v České republice. Výtvarná tvorba našich studentů probíhala celý podzim a byla po zásluze odměněna. Uspěli i v konkurenci základních a středních uměleckých škol mezi několika stovkami účastníků soutěže. Získali tři 1. místa ve dvou kategoriích.

celý článek08.04.2022 / Mgr. Lenka Jandová Prokešová

Finanční gramotnost aneb rozumíme penězům

V pátek 1. 4. 2022 třídu 2. A na pozvání paní učitelky Pýchové navštívila finanční poradkyně Sandra Jelčicová. S její pomocí jsme mohli proniknout do sfér finanční gramotnosti a ponořit se hlouběji do světa financí. Slečna Jelčicová nás provedla každodenní problematikou spojenou s finančním poradenstvím. Poskytla nám informace z oblasti úvěrů, pojištění a investic.

celý článek06.04.2022 / Adam Pavlík 2. A

Motory prakticky

Dne 25. 2. 2022 navštívila na pozvání pana učitele Češíka třídu 6. C absolventka našeho gymnázia, motokrosařka Viktorie Lohniská. Díky ní jsme se zúčastnili zajímavé přednášky o motorech i samotném motokrosu. Po prezentaci jsme měli možnost prohlédnout si její motorku zblízka a položit jí dotazy, na které nám ochotně odpověděla. Nejzajímavější ovšem byla ukázka jízdy na motorce, kterou nám Viktorie předvedla. Celá přednáška byla velmi poutavá a vidět probírané učivo v praxi rozhodně zpestřilo výuku.

celý článek05.04.2022 / Magdaléna Bulánková, 6.C

Den pro Ukrajinu

V reakci na recentní události na Ukrajině nemohli někteří studenti jen nečinně sedět. Chopili se tedy iniciativy a společnými silami za pomoci žáků celého gymnázia i vedení školy připravili projektový den na pomoc Ukrajině a pro její podporu. Během projektového dne se žáci vyššího gymnázia zúčastnili tří rozsáhlých přednášek, jejichž cílem bylo pomoci studentům pochopit a osvětlit nynější situaci a podpořit utvoření jejich vlastního názoru na tuto problematiku.

celý článek04.04.2022 / Třída 7. C
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima