"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

VZPoura úrazům

Ve středu 23. února se v naší škole konalo setkání ambasadorů z projektu VZP - VZPoura úrazům. Setkání proběhlo se žáky ze tříd 3. C, 4. C a 6. C. Dozvěděli se příběhy, které oba přednášející připoutaly na invalidní vozík. Ať už nešťastný pád ze střechy nebo riskantní skok do bazénu. Vyprávění bylo velmi emotivní a žáci měli možnost pochopit, že k tomu, aby se člověk dostal na vozík, stačí někdy doopravdy málo a není již cesty zpět.

celý článek03.03.2022 / Mgr. Linda Nováková Schättingerová

Školní kolo olympiády v ruštině

Ve čtvrtek 24. února 2022 proběhlo na našem gymnáziu školní kolo Olympiády v ruském jazyce. Studenti si nejprve ověřili svou schopnost porozumět mluvené řeči a po absolvování poslechových cvičení následovala část ústní, která prověřila jejich konverzační dovednosti.

celý článek24.02.2022 / Mgr. Veronika Holická a Mgr. Jaroslava Račická

O komunikaci v rodině s psycholožkou

Navazujeme na úspěšnou sérii vzdělávacích večerů, které v naší škole probíhaly před dvěma lety, než byly z důvodu epidemiologických opatření zrušeny, a srdečně znovu zveme rodiče našich žáků na setkání s odborníkem na téma Efektivní komunikace v rodině aneb Aby nám bylo spolu doma dobře.

celý článek22.02.2022 / Mgr. Andrea Daňková

Krajské kolo ekonomické olympiády

V krajském kole ekonomické olympiády obsadil Lukáš Vtípil ze třídy 2. A pěkné 8. místo. Konkurence krajského kola byla velká. Předcházejícího školního kola se zúčastnilo 12 žáků, Lukáš postoupil z 2. místa. Gratulujeme!

celý článek16.02.2022 / Mgr. Eva Pýchová

Z činnosti Studentského parlamentu

Studentský parlament má za sebou první půlrok fungování s novým systémem práce a vedení. Za účelem zefektivnění práce došlo k pozměnění stanov. Zástupci tříd si vyslechli přání a podněty od svých spolužáků a vedení školy. Následně začali projekty realizovat. Společným cílem všech členů parlamentu je zlepšení prostředí školy, zprostředkování komunikace mezi vedením školy a studenty či prezentace školy navenek.

celý článek13.02.2022 / Zuzana Matějová, Ivan Hlávka

Přijímací zkoušky nanečisto

V pondělí 14. února 2022 proběhnou v rámci přípravných kurzů přijímací zkoušky nanečisto.

celý článek10.02.2022 / Mgr. Andrea Daňková

Překladatel, ten tvrdý chleba má...

V letošním školním roce jsme využili zajímavé nabídky Filozofické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci zúčastnit se „Překladatelské soutěže" pro studenty středních škol. Jednalo se o překlady odborného a uměleckého textu z cizího jazyka do češtiny.

celý článek05.02.2022 / Mgr. Jaroslava Račická

Školní kolo Zeměpisné olympiády

Letošního ročníku školního kola Zeměpisné olympiády se zúčastnilo celkem 43 žáků napříč ročníky. Žáci soutěžili jako obvykle ve čtyřech věkových kategoriích. V rámci soutěže prošli testem geografických znalostí a prokazovali své dovednosti při práci s atlasem. Tři nejlepší z každé kategorie postupují do okresního kola, které proběhne on-line formou 23. února. Postupujícím žákům blahopřejeme a všem soutěžícím děkujeme za aktivní přístup!

celý článek30.01.2022 / Mgr. Veronika Rožková
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima