"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

Gyholi a partneři poznají „Perlu na Něvě"

Ve dnech 12. 6. – 18. 6. 2020 se poprvé uskuteční exotický zájezd za poznáním tzv. Perly na řece Něvě, totiž výstavního města Petrohrad – města bílých nocí a nachových plachet. Jedná se o nejseverněji položené bývalé hlavní město Ruské federace, město postavené na blatech v nehostinných – téměř subarktických – podmínkách Petrem I., město na vodě u Ladožského jezera, zvané též „Benátky severu" nebo „Okno do Evropy".

celý článek11.12.2019 / Mgr. Zdeňka Raabenstein Schejbalová

Staň se diplomatem!

Jako studenti 3. C a 4. C jsme v pátek 6. prosince díky paní učitelce Martincové měli možnost zúčastnit se soutěže Staň se diplomatem! Zapojili jsme se tak do regionální simulace Pražského studentského summitu, kde jsme jako delegáti přidělených zemí řešili momentální bezpečnostní situaci v Mali. Simulace proběhla v Pardubicích na Gymnáziu, Mozartova a celkem se jí zúčastnilo 31 žáků z různých škol.

celý článek11.12.2019 / Mgr. Kristýna Martincová / foto: 29

Ocenění pro Adama Špatenku

Jednu z letošních cen Mladý talent Pardubického kraje 2019 získal opět student našeho gymnázia. Tentokrát to je Adam Špatenka z 5. C za úspěchy v krasobruslení. Adam je členem Krasobruslařského klubu Pardubice a letošní sezóna se mu pod vedením trenérky Barbory Úlehlové skutečně vydařila. K jeho úspěchům patří například Malá cena Pardubic, kde obsadil 1. místo, VC USK Praha, kde získal stříbro, VC Uherského Brodu, kde opět stál na nejvyšším stupni, VC Českého Těšína, kde získal bronzové umístění a vyvrcholením jeho sportovního snažení se stalo Mistrovství ČR žactva, kde získal mistrovský titul.

celý článek10.12.2019 / Aleš Kotyk / foto: 3

Preventivní program na ÚO PČR v Hradci Králové

Dne 3. 12. 2019 třídy 2. C a 3. C v rámci primární prevence navštívily ÚO PČR v Hradci Králové. Místní policisté si pro nás připravili zajímavý a pestrý program. Žáci byli v úvodu seznámeni s činností PČR, následně se rozdělili do skupin a průběžně navštívili výslechovou místnost, proběhla přednáška s prezentací na téma kyberšikana, nechybělo preventivní poučení o bezpečném chování na internetu.

celý článek05.12.2019 / Mgr. Linda Nováková Schättingerová / foto: 11

5 jazyků se opět zaskvělo na pódiu

... a to doslova. Každý jazyk navíc zazněl též od rodilých mluvčích ze šesti mezinárodních porot, které i letos vybraly nejkrásnější výkony žáků v soutěži vystoupení mluveného slova a zpěvu v angličtině, němčině, francouzštině, španělštině a ruštině.

celý článek05.12.2019 / Mgr. Zdeňka Raabenstein Schejbalová / foto: 4

Maturanti Vás zvou na ples

Rádi bychom vás touto cestou pozvali na maturitní ples Gymnázia Dr. Emila Holuba Holice. Ples není událostí pouze maturantů a jejich blízkých, a proto velmi rádi uvidíme jak bývalé absolventy, tak studenty nižších ročníků a širší veřejnost. Každý člověk s chutí si večer společně užít je vítán!

celý článek03.12.2019 / Maturanti ze 4. A a 8. C

Za poznáním pardubických památek

Dne 28. listopadu se vydali žáci třídy 3. C v doprovodu učitelů anglického jazyka na vzdělávací akci do našeho krajského města. V ranních hodinách jsme nastoupili do linkového autobusu směřujícího do Pardubic a poté jsme šli pešky do centra města. Před Zelenou bránou jsme se rozdělili do několika skupin a každá z nich obdržela pracovní list s úkoly. Ihned jsme se vydali je plnit.

celý článek03.12.2019 / Ivan Hlávka (3. C)

Návštěva planetária

V úterý 26. listopadu 2019 třídy 1. C a 2. C navštívily planetárium a hvězdárnu v Hradci Králové. Program se týkal pohybů Země, Sluneční soustavy a galaxií. V rámci programu si žáci prohlédli digitální planetárium, velký dalekohled s délkou asi 5 metrů, desetimetrové Foucaultovo kyvadlo zavěšené na stropu budovy a pohyblivý model Měsíce, planety Země a Slunce. Žáci i učitelé si program užili a všem se návštěva líbila.

celý článek01.12.2019 / Karla Hojková a Terezie Fefková (1. C)
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima