"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

Oslavy jsou za námi!

V pátek 27. září 2019 byl v Gymnáziu Dr. Emila Holuba hned trojnásobný důvod k oslavám. Tento den byl slavnostně uveden do provozu nejen zrekonstruovaný atletický ovál s vnitřním hřištěm, ale i nové učebny přírodních věd - to vše za přítomnosti náměstka hejtmana Romana Línka, radních Hany Štěpánové a Bohumila Bernáška či starosty města Holice Ondřeje Výborného a dalších významných hostů.

celý článek02.10.2019 / Mgr. Andrea Daňková / foto: 67

Memoriál Bohuslava Michalce v atletice

Poslední zářijové pondělí se konal Memoriál B. Michalce, který je tradiční sportovní akcí, na které mezi sebou ZŠ z Holic a okolí soutěží v atletických disciplínách. Letos se konal na nově zrekonstruovaném Městském stadionu v Holicích. Zúčastnilo se 6 škol, celkem asi 120 žáků. I přes nepříznivé počasí (silný vítr) se všichni snažili podat co nejlepší výkony.

celý článek01.10.2019 / Mgr. Milan Nágr

Projekt Edison

V týdnu od 7. do 11. října 2019 se na naší škole uskuteční mezinárodní projekt Edison. Jde o unikátní projekt neziskové studentské organizace AIESEC, který spočívá v tom, že skupina vysokoškolských studentů z různých zemí světa přijede do České republiky a stráví vždy týden na jedné základní či střední škole.

celý článek01.10.2019 / Mgr. Kateřina Kay

"Běh pro vzdělanou Afriku"

Třída 3.C by ráda pozvala všechny učitele, bývalé i současné studenty, jejich rodiče, příbuzné a také širokou veřejnost na "Běh pro vzdělanou Afriku", který se uskuteční v rámci oslav dvacetiletého výročí otevření naší školní budovy v pátek 27. 9. od 15:00 do 17:00. Jedná se o charitativní štafetu, jejíž výtěžek bude využit na podporu vzdělávání keňského chlapce Clevelanda Ochienga Ogweno, kterého naše škola podporuje v rámci adopce na dálku. Vstupné je dobrovolné, každý běžec může přispět libovolnou částkou, za což předem vřele děkujeme!

celý článek25.09.2019 / Třída 3.C, Mgr. Michal Nečesaný a Mgr. Václav Vohralík

Vzpomínáme dvacátého výročí otevření nové budovy gymnázia

Ani se tomu nechce věřit, ale je tomu tak. Naše současná školní budova je od letošního září v provozu již dvacet let. V tomto příspěvku bych proto rád připomněl dobu, kdy se nápad na realizaci naší současné školní budovy zrodil. V roce 1990 rozhodl tehdejší ministr školství Milan Adam o obnově víceletých gymnázií. Bylo proto přirozené, že nový typ studia byl zaveden i na našem gymnáziu. Už od počátku však bylo jasné, že pro víceleté studium nebude dosavadní školní budova svými prostorami stačit.

celý článek23.09.2019 / Aleš Kotyk / foto: 39

Moje cesta do Bruselu

Na začátku roku 2019 se mi podařilo umístit se na předním místě v soutěži „15 let v EU". A tak jsem ke své velké radosti mohl ve dnech 26.–28. 6. 2019 odcestovat do Bruselu. Tuto cestu jsem podnikl spolu s partou asi dvaceti úspěšných soutěžících, kteří se umístili na předních místech v dalších „kláních" - soutěži Europa Secura a Ceně Gratias Tibi. Hlavním cílem naší mise byla především návštěva jednoho z nejdůležitějších orgánů Evropské unie, Evropské komise.

celý článek18.09.2019 / Ondřej Doležal 7. C

Adaptační kurz 5.C a 1.A

Letošní adaptační kurz byl pro nás všechny jedno velké dobrodružství, fyzické i psychické, kdy nás učitelé každý den pobízeli překonávat své vlastní možnosti, oborníci nám ukázali, co vše nás může potkat na vyšším gymnáziu a v nadcházejícím životě, také nám ale pomohli, abychom si uvědomili, jak by mohl a měl náš kolektiv fungovat.

celý článek18.09.2019 / Adéla Cimburková 5. C / foto: 15

Adaptační kurz 1.C

Jak již bývá na našem gymnáziu zvykem, konají se na počátku školního roku adaptační kurzy pro nové třídní kolektivy. Ve dnech 12. a 13. září proběhl adaptační kurz pro děti nižšího gymnázia, třídu 1.C. Tyto dva dny strávila prima pod dohledem třídní učitelky v rekreačním zařízení Radost v Horním Jelení. O program se postarali vyučující gymnázia Mgr. M. Koláčková a Mgr. M. Janů. Program byl opravdu pestrý a nabitý.

celý článek17.09.2019 / Mgr. Veronika Rožková / foto: 14
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima