"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

Německo – Švýcarsko – Lichtenštejnsko

Po čtyřech letech se nám opět podařilo vycestovat do Švýcarska. Vyrazili jsme ve středu večer a ve čtvrtek ráno jsme dojeli do německé Kostnice. Zde jsme zhlédli budovu, v níž zasedal koncil v době Husova působení v tomto městě. Dále jsme navštívili Husovo muzeum a památník na místě, kde byl údajně Jan Hus upálen.

celý článek08.06.2018 / Mgr. Ludmila Preclíková / foto: 20

Když je sucho a vedro...

Pak GYHOLI JEDE NA VODU! Již je tomu přesně rok, co naši studenti sjeli svou poslední "šlajsnu", co se naposledy "udělali", zavolali AHÓÓÓJ a my máme sbaleno na další vodácký kurz. Češi jsou známí jako národ vodáků a ty někdo musí vytvořit. I naše škola tedy každoročně vyjíždí na Vltavu, kde studenti okusí své první záběry, poznají kraj Šternberků, na každém kroku pocítí dotek středověku...

celý článek06.06.2018 / Mgr. Václav Vohralík

Pythagoriáda

Žáci nižšího gymnázia, kteří správně vyřešili minimálně 10 z 15 úloh ve školním kole matematické soutěže Pythagoriády, se stali jejími úspěšnými řešiteli a postoupili do okresního kola. To se konalo v úterý 29. 5. v Pardubicích a jednalo se o kolo finálové. Naše gymnázium reprezentovali z třídy 1.C L. Doskočil, z 2.C A. Chybová, A. Chytková, J. Jedlička, O. Konůpek, T. Koubková, J. Matyáš a A. Suchánek a ze 3.C L. Bačinová a M. Nádeník.

celý článek05.06.2018 / Mgr. Veronika Rožková

Jdeme do divadla!

Radostnou zprávu se minulý týden dozvěděla třída 3.A. Vyhrála totiž představení v Soutěžte s námi ve Východočeském divadle v Pardubicích. Studenti si měli zvolit z nabídky dvou inscenací: Mohla to být hvězdná chvíle o fiktivním setkání dvou barokních velikánů Bacha a Händela, samozřejmě s nádhernou hudbou, nebo Kalibův zločin, adaptaci slavného Raisova románu. Zvítězila první hra, kterou zhlédneme tento pátek 8. 6. večer. Blahopřejeme!

celý článek05.06.2018 / Mgr. Eva Pýchová

Návštěva z Izraele

V úterý 29. 5. 2018 jsme na naší škole měli tu čest přivítat vzácného hosta – bývalou rodačku z Holic, dnes občanku státu Izrael – paní Hanu Neumannovou – Sternlichtovou. Paní Hana, narozená 1930, prožila své rané dětství v Holicích, kde její rodiče vlastnili domek a obchod s papírnictvím a knihkupectvím. Oba rodiče byli aktivními členy Sokola, tatínek hrál divadlo. Po nástupu Hitlera přišla pro rodinu velká omezení, až skončili v Terezíně a nakonec i v Osvětimi.

celý článek03.06.2018 / Mgr. Eva Pýchová / foto: 8

6. ročník Soustředění ve španělském jazyce

Pětidenní kurz byl koncipován na užití jazyka v praxi nad rámec standardní výuky v hodinách. Náplň kurzu byla postavena na aktivním užití jazyka. A co jsme se naučili a zažili? Rozšířili jsme si slovní zásobu, nastudovali gramatické jevy, konverzovali formou her a soutěží, podnikli jsme výpravy do okolí s hádankami, vyplnili pracovní listy, nechyběla projekce filmů a pohádek ve španělštině, poslouchali jsme španělské písničky, společně připravovali jídla česká, ale i z typických španělských produktů...

celý článek29.05.2018 / Mgr. Linda Nováková Schättingerová / foto: 42

Benefiční koncert Pro Afriku

V podvečer 17. května 2018 se konal na našem gymnáziu benefiční koncert, který byl v mnoha ohledech výjimečný! Koncert totiž nejen splnil svůj účel a z velké části uhradil potřebnou částku na vzdělání afrického chlapce Clevelanda Ochienga Ogweno (výtěžek činil celých 5 150 korun!), ale také přinesl krásný zážitek z hudby nejen posluchačům, ale i samotným účinkujícím, z nichž byla cítit radost a požitek z hudební produkce.

celý článek26.05.2018 / Mgr. Marie Filipová / foto: 52

Výsledky přijímacího řízení do kvinty

Výsledky přijímacího řízení do kvinty jsou ke stažení na níže uvedeném odkazu.

celý článek25.05.2018 / Mgr. Andrea Daňková
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima