"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

Cvičná expedice DofE

Stříbrná dobrodružná expedice našeho týmu se uskutečnila ve dnech 18.5.- 20.5.2018. Naše trasa začínala v Pardubicích a vedla přes Poděbrady, podél Labe a končila v Holicích. Náš tým se skládal ze čtyř členů a byl naprosto dokonale genderově vyrovnaný: Jan Falta, Zdeněk Doležal, Markéta Maťátková, Kateřina Pospíšilová.

celý článek25.05.2018 / Kateřina Pospíšilová 7.C

Český den proti rakovině v Holicích

Ve středu 16. května 2018 se studenti a studentky ze třídy 6.C ujali prodeje kvítků měsíčku lékařského v rámci celonárodní sbírky Český den proti rakovině. Tématem letošního ročníku byla rakovina tlustého střeva, což je třetí nejrozšířenější druh nádorů u nás i v Evropě.

celý článek20.05.2018 / Mgr. Kateřina Kay

Mladý programátor 2018

Ve dnech 11. – 13. 5. se studenti Zdeněk Doležal z 6.C, Jiří Richtr z 3.C, Michael Kohl z 2.C a Filip Fišer ze ZŠ Komenského v Holicích zúčastnili celostátního kola soutěže Mladý programátor v Praze. V sobotu nás čekali tři hodiny soutěžení. Nečekaným překvapením pro nás všechny byla návštěva televizní kamery z ČT D. Na odpoledne si pro nás organizátoři připravili exkurzi do Fakultní nemocnice v Motole, kde nám vysvětlili, jak se po nemocnici pomocí speciálních vozíků za 1,5 milionu korun přepravuje jídlo, sterilní materiál, ložní prádlo či odpadky.

celý článek20.05.2018 / Jiří Richtr 3.C a Michael Kohl 2.C

Přijímací řízení po náhradním termínu

Dne 18. května 2018 bylo aktualizováno pořadí uchazečů po náhradním termínu přijímacích zkoušek.

celý článek18.05.2018 / Mgr. Andrea Daňková

Expedice Malé Španělsko

Již za týden vyráží studenti španělského jazyka napříč ročníky na již 6. ročník Soustředění do Orlických hor, kde budou studovat novou slovní zásobu, podniknou výpravy po okolí, připraví si stravu i ze španělských surovin, zazpívají španělské písně, shlédnou španělské filmy, absolvují přednášku o Latinskoamerické zemi, zasoutěží si i v typických španělských hrách, a hlavně budou utužovat GYHOLI- ŠPANĚLSKÝ KOLEKTIV!:)

celý článek14.05.2018 / Mgr. Linda Nováková Schättingerová

Mezi nejlepšími soutěžícími v ČR

Zajímá Vás alespoň trochu, jaký dopad má naše chování na životní prostředí? Nás ano, proto se od začátku letošního školního roku účastníme celostátní soutěže CO2 liga. V této soutěži naši školu reprezentuje tým ve složení Barbora Bulánková, Jakub Špelda a Adam Kačírek z 5. C. CO2 liga se zabývá klimatickou změnou a jejím zmírněním.

celý článek14.05.2018 / Barbora Bulánková 5. C

FCE nanečisto

Cambridgské zkouškové centrum EVC v HK, se kterým naše gymnázium dlouhodobě spolupracuje, nám nabídlo možnost složení FCE zkoušky nanečisto, a to přímo u nás ve škole. Celkově se přihlásilo 11 studentů napříč ročníky vyššího gymnázia. Tato kompletní zkouška, která zahrnovala všechny části, a to Reading and Use of English, Writing, Listening a Speaking, se uskutečnila ve čtvrtek 3. května 2018. Zkoušku organizovala Mrg.Tereza Vařechová.

celý článek09.05.2018 / Mgr. Jaroslava Račická

Koncert Pro Afriku

Gymnázium Dr. Emila Holuba pořádá benefiční koncert Pro Afriku na podporu vzdělání chlapce z Keni. Zvána je veřejnost, hudebníci, laici, všechny věkové kategorie... Koncert má žánrově velmi bohatý program - můžete se těšit na filmovou, etnickou, klasickou hudbu, ale i slavné hity populární hudby, např. od Beatles, Whitney Houston aj.

celý článek03.05.2018 / Mgr. Marie Filipová
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima