"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

Ještě více matematiky a zeměpisu

Ve čtvrtek 26. 4. v naší třídě proběhla tandemová výuka, tentokrát již třetí v pořadí. Byla ozvláštněna vítanou návštěvou paní ředitelky Daňkové. Během těchto hodin jsme více počítali. V první části jsme byli seznámeni s novými matematickými a zeměpisnými pojmy, které nám byly později vysvětleny.

celý článek02.05.2018 / Veronika Janegová a Lucie Bačinová 3. C

Česko - německo - dánský projekt

Ve dnech 21. – 24. 4. 2018 se již tradičně 11 studentů 3. ročníků gymnázia, převážně ze semináře společenských věd, zúčastnilo projektu Kulturou proti antisemitismu. Na akci se podílelo celkem 65 gymnazistů ze tří zemí – Česka, Německa a Dánska. Českou republiku zastupovali studenti z Dobříše, Chotěboře a také holičtí gymnazisté.

celý článek02.05.2018 / Mgr. Eva Pýchová / foto: 9

Poslední zvonění

Symbolické poslední zvonění dnes pro studenty 8.C a 4. A zahájilo období věnované přípravě na maturitní zkoušku. Společně jsme s úsměvem zavzpomínali na společně strávené roky. Všem studentům 8.C a 4.A přejeme, aby od maturity odcházeli se stejně dobrou náladou, s jakou se dnes loučili se svými mladšími spolužáky.

celý článek27.04.2018 / Učitelský sbor

Výsledky přijímacího řízení

Výsledky přijímacího řízení jsou ke stažení na odkazech uvedených níže. Věnujte, prosím, pozornost lhůtě pro odevzdání zápisového lístku.

celý článek30.04.2018 / Mgr. Andrea Daňková

Bagry vyjely!

Jistě jste si všimli, že se s jarním počasím v okolí naší školy objevily bagry a další stavební technika. Po zimní přestávce pokračují práce na rekonstrukci sportovního areálu. Věříme, že v novém školním roce již budeme moci sportoviště naplno využívat. Zemní práce se rozběhly také pod okny tělocvičny, kde během prázdnin vyroste geologická učebna pod širým nebem. Je součástí rozsáhlého projektu modernizace učeben a laboratoří přírodovědných a technických oborů. Také v tomto případě bychom měli zahájit příští školní rok v novém.

celý článek25.04.2018 / Mgr. Marek Janů

Úspěch našich seminaristů v soutěži Člověk a společnost

Minulý týden Katedra sociální a kulturní antropologie při FF Univerzity v Pardubicích vyhlásila konečné výsledky celostátní soutěže Člověk a společnost. A nestačili jsme se divit!

celý článek25.04.2018 / Mgr. Eva Pýchová

Ústřední kolo olympiády ve španělštině

19.dubna 2018 jsem se zúčastnila celostátního kola olympiády ve španělském jazyce. Olympiáda se konala v pražském Institutu Cervantes a celý den byl skvěle organizovaný. Díky rodilým mluvčím jsem měla možnost vylepšit si svou španělštinu a obohatit své znalosti týkající se španělské kultury. Jsem ráda, že jsem se této soutěže mohla zúčastnit a děkuji paní učitelce Novákové za skvělou přípravu.

celý článek24.04.2018 / Marie Fialová 8. C

Energetika v praxi

Osvědčená kvalita. Neváhal jsem kývnout na nabídku ČEZu a pozvat zástupce na přednášky k nám. Studenti od 1. do 3. ročníku byli seznámeni reálně s přednostmi a nedostatky obnovitelných a neobnovitelných zdrojů. Krátce vybírám: uhlí pokud možno ne na energetiku.

celý článek24.04.2018 / RNDr. Jiří Dvořáček
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima