"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

Pythagoriáda 2018

Pythagoriáda je další matematickou soutěží, které se účastní naši nejmladší žáci. Školní kolo probíhá pro všechny žáky 1.C, 2.C a 3.C. Ti nejlepší, kteří dosáhnou minimálně deseti bodů z patnácti, pak postupují do okresního kola v Pardubicích. Letos se podařilo postoupit z 1.C Lukáši Doskočilovi.

celý článek13.04.2018 / Mgr. Jitka Valášková

Šetření PISA 2018

Naše škola byla vybrána k účasti v hlavním šetření mezinárodního projektu PISA 2018 (Programme for International Student Assessment) a v hlavním šetření mezinárodního projektu TALIS 2018 (Teaching and Learning International Survey). V České republice oba projekty zajišťuje Česká školní inspekce.

celý článek13.04.2018 / Mgr. Andrea Daňková

Absolventi se vrací

V úterý 10. dubna 2018 zavítala mezi studenty 3.A a 7.C absolventka holického gymnázia Zuzana Majcová, aby s nimi pohovořila o možnostech studia ve Velké Británii. Zuzka po maturitě na našem gymnáziu úspěšně vystudovala bakalářský program na University of Worcester, obor Human Geography a nyní dokončuje magisterský program v oboru International Development na University of Sheffield, na který získala díky svým vynikajícím akademickým výsledkům plnou stipendijní podporu.

celý článek12.04.2018 / Mgr. Kateřina Kay

Krajské kolo Geologické olympiády

V pondělí 9. dubna se čtyři studenti našeho gymnázia vypravili do Východočeského muzea v Pardubicích na krajské kolo Geologické olympiády. Ze 4. C to byli Stanislav Kozák, Adam Neubauer a Bohdan Yurkiv, Ondřej Konůpek reprezentoval třídu 2. C.

celý článek11.04.2018 / Mgr. Marek Janů

Pečeme pro UNICEF

V pondělí 9. dubna se uskutečnil 4. ročník ,,Pečeme pro UNICEF". Prodejem vlastnoručně vyrobených dezertů se nám podařilo vybrat 3 570 Kč. Tuto částku zašleme na konto nadace UNICEF do projektu: ,,Aktuální potravinová krize". Děkujeme všem co si u nás dezerty zakoupili a podpořili tak naší akci.

celý článek11.04.2018 / Jakub Špelda 5. C

Exkurze do Microsoftu

V pondělí 26. 3. se naše třída 2.A sešla na vlakovém nádraží v Pardubicích. Čekala nás hodinová cesta vlakem, směr naše hlavní město. Po příjezdu do Prahy jsme nastoupili na metro linky C. Od stanice Budějovická to bylo jen pár krůčků do české centrály Microsoftu.

celý článek11.04.2018 / Alice Neumanová a Kristýna Hácová 2. A

Ohlédnutí za maturitním plesem 2018

Milí čtenáři našeho školního webu, rádi bychom se s vámi podělili o několik zkušeností a dojmů z našeho maturitního plesu 2018. Takže hezky od začátku. Přípravy byly zdlouhavé, plné hádek, různorodých představ, ale i několika pěkných a veselých chvil. Po dlouhých debatách a několika diskusích jsme se konečně shodli na finálním průběhu večera. Vize byla jasná – NEJLEPŠÍ MATURIŤÁK ZE VŠECH. Dle našeho vědomí a svědomí jsme vize dostáli v plné míře!

celý článek09.04.2018 / Kateřina Hanáková, 8. C / foto: 29

Pečeme pro UNICEF

V pondělí 9. dubna se na naší škole uskuteční 4. ročník akce ,,Pečeme pro UNICEF". Studenti 5.C budou po celý den prodávat vlastnoručně napečené americké dezerty. Peníze poputují na jeden z mnoho programů nadačního fondu UNICEF (United Nations International Children's Emergency Fund). Letos jsme vybrali program: Základní vzdělání a rovnost pohlaví. Děkujeme paní učitelce Kay za podporu a pomoc při organizaci.

celý článek06.04.2018 / Jakub Špelda 5. C
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima