"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

Úspěchy v biologických soutěžích

Letošní nekompromisní nástup teplých dnů příjemně namotivoval žáky nižšího stupně gymnázia, kteří letos bojovali v soutěži "Mladý zahrádkář" a stále ještě soutěží v Biologické olympiádě. V obou soutěžích a několika kategoriích naši žáci postoupili do okresních kol, kde Karolína Bulánková skončila 15., Adam Pultar 9. a Ondra Konůpek dokonce zvítězil a postupuje do krajského kola!

celý článek23.04.2018 / Mgr. Václav Vohralík

Literární exkurze 3.C

Využít krásné jarní počasí, vyrazit po stopách Karla Havlíčka Borovského na Vysočinu a přitom si užít společné chvíle s kamarády spolužáky mimo zdi školní budovy, to bylo naším cílem a podařilo se nám ho uskutečnit.

celý článek22.04.2018 / Mgr. Veronika Rožková / foto: 9

Potravinová banka

V minulém a předminulém týdnu se na naší škole uskutečnila aktivita s názvem Potravinová banka, která si dala za cíl pomoci sociálně slabým rodinám. Akce je součástí stejnojmenného projektu a připravila ji nezisková organizace ABATAB, spolek pro péči o rodinu.

celý článek19.04.2018 / Mgr. Eva Pýchová

Znovu do Švýcarska

Ve dnech 30. 5. - 3. 6. se chystáme znovu po čtyřech letech vyjet do Švýcarska. Zájezd začneme v německé Kostnici, poté máme na programu již ve Švýcarsku Rýnské vodopády, Luzern, sýrárnu v Affolternu, vyjedeme zubačkou na Pilatus. Dále bychom měli navštívit Bern, Curych a Interlaken. Doufáme, že nám počasí bude přát a že se nám zájezd vydaří.

celý článek15.04.2018 / Mgr. Ludmila Preclíková

2. místo v okresním kole SOČ

Ve čtvrtek 12. 4. 2018 se naše studentka Kateřina Pospíšilová ze 7. C zúčastnila se svou prací Vnější a vnitřní vlivy na lidskou psychiku okresního kola SOČ v Chrudimi. Obsadila 2. místo. Káťa se ve své práci zaměřila především na primární vliv rodiny a na své četné aktivity v oblasti pomoci sociálně slabým rodinám, když mimo jiné pracuje pro charitu, doučuje žáka a vede kroužek malých dětí. O prázdninách chystá program pro respitní pobyty, kde se věnuje pro dětem s nejrůznějšími poruchami učení a chování. Gratulujeme!

celý článek15.04.2018 / Mgr. Eva Pýchová

Tradičně netradiční hodina španělštiny

Dne 13.4.2018 se na naší škole v rámci zakončení lekce nesoucí se v duchu španělské gastronomie uskutečnila oblíbená a zcela tradičně-netradiční hodina španělského jazyka. Žáci 2A a 6C včetně vyučující přinesli své domácí výrobky tzv. TAPAS- španělské jednohubky. Hovořili o jejich složení a samozřejmě ochutnávali. Nápady byly rozmanité a nechyběly ingredience v podobě baget, oliv, šunky, salámů, ovoce, sýrů, i zapečených specialit, včetně sladkých. Sešlo se na 17 druhů. Všem chutnalo!

celý článek15.04.2018 / Mgr. Linda Nováková Schättingerová / foto: 2

Preventivní program v ÚO PČR v Hradci Králové

Dne 21. 3. 2018 třídy 2C a 3C v rámci primární prevence navštívily ÚO PČR v Hradci Králové. Místní policisté si pro nás připravili zajímavý a pestrý program. Žáci byli v úvodu seznámeni s činností PČR, následně se rozdělili do skupin a průběžně navštívili výslechovou místnost, shlédli video na téma Kyberšikana, nechyběla diskuze a preventivní poučení o bezpečném chování na internetu. Neméně zajímavá byla ukázka výstroje a výzbroje policistů, vybavení služebních automobilů, včetně ukázky práce psovodů i návštěva oddělení daktyloskopie.

celý článek15.04.2018 / Mgr. Linda Nováková Schättingerová / foto: 7

Soutěžíme v informatice

Dne 6. 3. 2018 se na naší škole konalo školní kolo soutěže Office aréna. Soutež má dvě kategorie a čtyři části (Word, Excel, PowerPoint a OneNote). Do krajského kola, které se konalo 20.3. na Gymnáziu Aloise Jiráska v Litomyšli, postoupili celkem 3 studenti. I přesto že se nikomu nepovedlo postoupit do finále, studenti obsadili krásná místa. Jiří Richtr ze 3.C obsadil 3. místo v kategorii A, Jakub Špelda z 5.C obsadil 3. místo a Vít Šimek 2. místo v kategorii B.

celý článek13.04.2018 / Jakub Špelda 5. C
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima