"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

Jazykové soutěže

Dne 27.3. jsme navštívili Pardubice, abychom se zúčastnili pěvecké a recitační soutěže v anglickém jazyce E.A: Poe's Raven a zhlédli soutěž v německém jazyce Rabe Ralph Von Christian Morgenstern. Všichni studenti podali krásné výkony na velmi kvalitně obsazené soutěži

celý článek05.04.2018 / Mgr. Matěj Hrubý

Matematický Klokan

Dne 20. března na naší škole proběhl další ročník mezinárodní soutěže Matematický Klokan. Naši žáci, kteří byli rozděleni podle věku do čtyř kategorií, se potýkali se zapeklitými matematickými a logickými úlohami. A kdo se stal školním vítězem?

celý článek28.03.2018 / Mgr. Jitka Valášková

Literární návštěva Prahy

Ve středu 21. března, na první jarní den, se skupinka studentů našeho gymnázia vypravila do Prahy vstříc očekávanému vyhlášení výsledků Literární soutěže o cenu Filipa Venclíka. Pořadatelé si seznam oceněných hlavními cenami nechali pro sebe, a tak jsme byli plni očekávání, jak to dopadne?

celý článek28.03.2018 / Mgr. Marie Filipová

Další literární úspěchy našich studentů

Ve středu 21. 3. 2018 jsme v Praze zaznamenali úspěchy našich talentovaných studentů. Pod záštitou MŠMT se v pražském Židovském muzeu udílely ceny za úspěch v celostátní soutěži Daniel a naše studentky ze třídy 5. C Bára Bulánková a Lucie Plecháčková v rámci ZSV pod vedením Mgr. Pýchové získaly za své povídky Slunce nepřestane svítit a Pocity, inspirované smutnými osudy dětí v době holocaustu, Čestná uznání.

celý článek28.03.2018 / Mgr. Eva Pýchová / foto: 3

Zpráva z krajského finále basketbalu ZŠ

Skromné hlášení z palubovky (aneb historický úspěch našich sportovců): Chlapci GYHOLI v sestavě (abecedně) Patrik Černý, Tomáš Dvořák, Vojta Felcman, Václav Lhoták, Radovan Mrázek, Marek Půlpán, Tomáš Sochůrek a Bohdan Yurkiv zvítězili v krajském finále basketbalu žáků ZŠ a postupují do celorepublikového klání, které se dvoukolově hraje již 13.4. v Pardubicích.

celý článek28.03.2018 / Mgr. Václav Vohralík

ZLATO-STŘÍBRO-BRONZ v olympiádě ve španělském jazyce

Dne 26. 3. 2018 se konalo v DDM BETA v Pardubicích Krajské kolo olympiády ve španělském jazyce. Naši zástupci opět nezklamali a jistě právem obdrželi pěkná umístění. Všichni soutěžící ze 4 středních škol a gymnázií v Pardubickém kraji prošli částí poslechovou, písemnou a ústní.

celý článek26.03.2018 / Mgr. Linda Nováková Schättingerová

Stříbrná medaile

V polovině března proběhlo v Orlové Mistrovství ČR v krasobruslení 2018, kterého se zúčastnil žák našeho gymnázia Adam Špatenka ze 3.C. Adam působí v KK Pardubice, kde každodenně trénuje a ví, že skloubit náročné tréninky se studiem na gymnáziu není vůbec jednoduché.

celý článek26.03.2018 / Mgr. Veronika Rožková

Sbírka Život dětem

Ve dnech 21. – 22. března 2018 se studenti ze třídy 2.A zapojili do celostátní charitativní akce tzv. jarních srdíčkových dnů pořádaných občanským sdružením Život dětem. Dvojice studentů v centru Holic nabízely ke koupi magnetky a propisky s logem nadace a podařilo se jim vybrat částku převyšující 4 000,- Kč.

celý článek26.03.2018 / Mgr. Kateřina Kay
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima