"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

Potravinová banka

Za účelem pomoci sociálně slabším rodinám se naše škola ve dnech 26. 3. – 6. 4. 2018 zapojuje do projektu Potravinová banka, který se uskuteční díky spolupráci s neziskovou organizací ABATAB, spolku pro péči o rodinu.

celý článek22.03.2018 / Marie Šebková , Patricie Hubáčková 2. A

Ze studentského parlamentu

V pondělí 5. 3. 2018 se konala, jako každé první pondělí v měsíci, již 3. schůzka studentského parlamentu. Byli jsme velice rádi, že se schůzky zúčastnil i maturant a bývalý člen parlamentu Vítek Šimek. Pomohlo nám to objasnit, jak funguje komunikace se SRPDŠ. Také jsme se dozvěděli dost cenných informací ohledně organizování maturitního plesu, takže doufáme, že budoucí maturitní třídy nebudou muset řešit banální problémy.

celý článek22.03.2018 / Dan Kuchař 6. C

Naše rodilá mluvčí Kyla Patterson

Již sedmý měsíc se na naší škole těšíme z přítomnosti jedné ze 30 stážistů Fulbrightovy nadace, kteří působí v České republice. Kyla Patterson si hned od začátku získala svým jistým, erudovaným a příjemným vystupováním jak studenty, tak učitele. Studenti vyššího gymnázia a kvarty se s ní pravidelně setkávají v hodinách anglického jazyka.

celý článek16.03.2018 / Mgr. Zdeňka Raabenstein Schejbalová

Beseda o Evropské unii

Ve středu 7. 3. 2018 se 4. C a všechny třídy vyššího gymnázia zúčastnily besedy o Evropské unii. Akci pro nás připravilo Eurocentrum v Pardubicích, odkud mezi nás zavítaly jeho koordinátorky Lucie Hylmarová a Radka Kozlová. Program byl rozdělen do dvou bloků, takže pro každou skupinu byly určeny dvě vyučovací hodiny. V samotném začátku jsme se měli možnost seznámit s historií Evropské unie, s jednotlivými členskými zeměmi, ale především s přínosem i negativy pro náš stát.

celý článek16.03.2018 / Mgr. Eva Pýchová / foto: 6

Tandemová výuka podruhé

Žáci třídy 3. C mají za sebou druhý dvouhodinový blok kombinující matematiku a zeměpis. Opět jsme se zaměřili na jihoevropské státy, tentokrát s cílem naplánovat rodinnou dovolenou na vybraném místě i se sestavením podrobného rozpočtu. Výstupy z hodiny si můžete prohlédnout v učebně zeměpisu na západní stěně.

celý článek07.03.2018 / Mgr. Marek Janů

Olympiáda v českém jazyce

Již mnoho let patří ke klasickým soutěžím mezi středními školami i Olympiáda v českém jazyce. Studenti soutěží ve znalosti gramatiky, morfologie, větné stavby i stylistiky. Každý rok se účastní i naše gymnázium, před Vánoci tedy na škole proběhlo tzv. školní kolo.

celý článek07.03.2018 / Václava Macků

Výchova ke zdraví v praxi

Třída 3C se v předmětu Výchova ke zdraví věnovala dva měsíce tématu stravování. Seznámila se s nutričními hodnotami potravin, s tvorbou jídelníčku, dozvěděla se i o pojmu spotřební koš, ale i o civilizačních chorobách souvisejících se stravováním. Na čtvrteční hodinu dne 1. 3. 2018 dostala za úkol připravit pro své spolužáky ukázky zdravého stravování/občerstvení v praxi. Žáci velmi mile překvapili vyučující rozmanitostí i skladbou zpracování úkolu.

celý článek01.03.2018 / Mgr. Linda Nováková Schättingerová / foto: 2

Beseda s archivářkou Mgr. Růžičkovou

V úterý dne 20. 1. 2018 se v aule naší školy uskutečnila beseda s pardubickou archivářkou Mgr. Renátou Růžičkovou. Akce byla určena pro společenskovědní seminář ve 3. ročníku a také pro třídu 4. C, která aktuálně v hodinách dějepisu probírá 2. světovou válku. Paní Růžičková nás nejprve seznámila se společenskou situací tehdejší doby a následně představila neskutečné osudy tří dětí židovského původu z Pardubic, které nástup Hitlera nesmazatelně zasáhl – Elišky Weissové, Vladimíra Munka a Pavla Wernera.

celý článek25.02.2018 / Mgr. Eva Pýchová / foto: 10
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima