"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

DofE na GYHOLI valí dál!

Víš, co je DofE? The Duke of Edinburgh´s Award nebo chceš-li Mezinárodní cena Vévody z Edinburgu. Je to program pro mladé lidí ve věku 14-24 let, kteří na sobě chtějí makat a posouvat své hranice v mnoha oblastech. Chodit jen do školy, učit se na písemky a sbírat známky? Zažít úspěch se dá i jinde a jinak! Chceš se zlepšovat v něčem, co už děláš nebo začít s tím, co už dlouho odsouváš nebo se pustit do úplně neznámého oboru? Přidej se k „dofákům" na naší škole! Můžeš s námi vyrazit na expedici, naučit se programovat, zkusit si lukostřelbu, pustit se do psaní povídek v angličtině, udělat si jazykový certifikát nebo třeba sepsat kuchařku tvých top-receptů. Možností je spousta. Vše o DofE na naší škole ví a ráda poví Jana Doskočilová. Stav se!

celý článek18.09.2023 / Mgr. Jana Doskočilová

ZAČNĚME SPOLU! aneb Adaptační kurzy 2023

V pátek dne 15. 9. 2023 skončil týdenní maraton adaptačních kurzů v prostředí Tramtáryje v Horním Jelení. Třídy prvních ročníků 1. A a 5. C měly naplánovaný pobyt třídenní a prima program dvoudenní. Oba kurzy spojoval hlavní cíl, a to seznámit se, následně spolupracovat a více se poznávat...

celý článek17.09.2023 / Mgr. Linda Nováková Schättingerová

Příběh naší střechy

Jak všichni u nás ve škole víme, do budovy našeho gymnázia už od roku 2016 na různých místech zatéká. V průběhu let jsme se snažili jednotlivá problematická místa opravit ve vlastní režii, ale brzy bylo patrné, že oprava střechy si vyžádá daleko komplexnější přístup a s ním i větší finanční rozpočet. Byli jsme proto velmi rádi, když jsme téměř před rokem dostali od zřizovatele souhlas se zahájením první etapy rekonstrukce a především příslib mimořádné investiční dotace ve výši 4 milionů korun.

celý článek13.09.2023 / Mgr. Andrea Daňková / foto: 5

Setkání s britským velvyslancem

Ve spolupráci s Britskou radou převzali ve středu 6. 9. 2023 na Velvyslanectví Spojeného království Velké Británie a Severního Irska zástupci škol z rukou pana velvyslance Matthewa Fielda certifikáty o akreditaci k poskytování Cambridge mezinárodních zkoušek na tento školní rok.

celý článek12.09.2023 / Mgr. Zdeňka Raabenstein Schejbalová

Pokládání kamenů zmizelých v Holicích

V pátek 8. září se skupina studentů z našeho gymnázia společně s paní učitelkou Pýchovou zúčastnila slavnostního pokládání kamenů zmizelých. Do Holic osobně dorazil i pan Gunter Demnig, autor Stolpersteinů, který je dokonce osobně umistil mezi dlažební kostky. V pátek byly položeny kameny na čtyřech místech. Rodině Seinerově, která žila ve Zborovské ulici.

celý článek11.09.2023 / Ivan Hlávka 7.C

SP - ohlédnutí za minulým školním rokem

V minulém školním roce měl Studentský parlament opět plné ruce práce. Kromě neustálého zlepšování ve fungování a organizaci samotného parlamentu jsme se opět pro naše spolužáky snažili zajistit zajímavé akce a projekty.

celý článek10.09.2023 / Studentský parlament

Astropřespávačka 2023

Již 5. ročník kroužku jsme zakončili přespáním ve škole, za účelem pozorovat noční oblohu i za hluboké tmy.

celý článek06.09.2023 / Eva Hlaváčková, 7.C

Předplatné do Východočeského divadla

Naše škola každoročně zajišťuje předplatné do Východočeského divadla v Pardubicích pro studenty i rodiče. Jde o předplatné ve skupině N určené pro nižší i vyšší gymnázium.

celý článek03.09.2023 / Mgr. Eva Pýchová
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima