"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

Maturitní zkoušky v podzimním termínu

Maturitní zkoušky v termínu PODZIM 2023 proběhnou v níže uvedených termínech:

celý článek22.08.2023 / Mgr. Andrea Daňková

Úřední hodiny v době prázdnin

Úřední hodiny kanceláře školy během prázdnin jsou každé úterý od 9:00 do 11:00 hodin. V týdnu od 28. srpna 2023 pak každý pracovní den od 8:00 do 15:30.

celý článek03.07.2023 / Mgr. Andrea Daňková

Školní výlet 4.C

Krásné výhledy a kouzelná příroda pískovcových skalních měst v národní přírodní rezervaci Adršpašsko-teplické skály se staly cílem dvoudenního školního výletu třídy 4. C. První den jsme se vypravili vlakem směr Teplice nad Metují do nedalekého autokempu Bučnice.

celý článek29.06.2023 / Mgr. Veronika Kotyzová

Zahradní slavnost

Středeční dopoledne na našem gymnáziu bylo vyhrazeno zábavným soutěžním i nesoutěžním aktivitám na hřišti, školním dvoře a v tělocvičně, které si pro sebe navzájem připravili sami studenti. V tělocvičně probíhaly turnaje ve volejbalu a ping pongu. Fotbal, košíková i volejbal se trénovaly i na venkovním hřišti hned za slalomovou dráhou pro závod s kolečkem pana školníka.

celý článek29.06.2023 / Mgr. Zdeňka Raabenstein Schejbalová / foto: 48

Na shledanou, I-mog and Mayumi!

S posledním dnem školního roku 2022–2023 se završil i pobyt studentek I-mog z thajského Bangkoku a Mayumi z japonského ostrova Hokkaidó. Po celý rok se studentky se svými spolužáky ze 7. C a 5. C účastnily vyučování a mnoha rozličných aktivit i mimo školu jako exkurzí, výletů, kurzů a pilně se učily češtinu.

celý článek28.06.2023 / Mgr. Zdeňka Raabenstein Schejbalová

Fotografický úspěch Beáty Horské

Město Opočno vyhlásilo v roce 2023 třetí ročník Umělecké soutěže O cenu Františka Kupky a nově také kategorii literární a fotografickou na téma Struktury. Jejím cílem je udržovat povědomí o opočenském rodákovi a významném malíři, Františku Kupkovi, který svůj život zasvětil umění. Ve svých dílech se snažil zachytit obyčejné věci v různých okamžicích bytí. Součástí jeho práce bylo zkoumání struktur pohybu, materiálů, lidí i věcí. Dalším cílem této soutěže je podporovat začínající mladé talenty.

celý článek28.06.2023 / Mgr. Lenka Jandová Prokešová

Na rozloučenou - SP

Ke konci školního roku přichází pro žáky částečné a jistě i zasloužené uvolnění. Písemky jsou dopsané, závěrečná zkoušení se chýlí ke konci a známky jsou téměř uzavřeny. V takovémto čase se třídy vydávají na různé výlety a jednotlivé kolektivy se stmelují...

celý článek27.06.2023 / Veronika Knížková 8. C / foto: 15

CO2Liga – mise splněny!

Tento rok jsme se my, žáci z 2.A, Tereza Feltlová, Markéta Holušová, Markéta Mrázová a Kateřina Tothová zapojili do projektu CO2 liga. Jedná se o celoroční soutěž se zaměřením na ochranu životního prostředí. Do soutěže se mohou zapojit týmy žáků z druhého stupně základní školy a prvních dvou ročníků střední školy. Celý projekt je rozdělen do 4 misí, ve kterých musí týmy splnit během 1 až 2 měsíců různorodé úkoly týkající se ekologie.

celý článek27.06.2023 / Tesaříci nadprůměrné velikosti
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima