"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

Obhajoby ročníkových prací na gymnáziu

V úterý 13. června proběhly na Gymnáziu Dr. Emila Holuba slavnostní obhajoby ročníkových prací. Žáci kvarty tímto způsobem zakončují povinnou školní docházku. Cílem ročníkové práce je ukázat, že jsou žáci schopni vytvořit odborný text na libovolné téma jim blízké, zpracovat text gramaticky a stylisticky správně v programu MS Word, včetně citací použité literatury.

celý článek14.06.2023 / Mgr. Veronika Kotyzová

Benefiční koncert přinesl dvojí úspěch

Gymnázium Dr. Emila Holuba pořádalo 8. června již tradiční benefiční koncert, který se nesl v duchu průřezu hudebních dějin. Program koncertu byl totiž sestaven z písní a skladeb klasické, lidové i populární hudby, takže každý posluchač si mohl přijít na své.

celý článek14.06.2023 / Mgr. Michal Hroch

Finále soutěže Eurorebus

V pátek 9. června vyvrcholil 28. ročník vědomostní soutěže Eurorebus. Celostátní finále se konalo ve Vencovského aule Vysoké školy ekonomické v Praze, která přivítala 360 nejúspěšnějších reprezentantů školních tříd, včetně naší výpravy. Do Soutěže školních tříd postoupil ze 2. místa v krajském kole tříčlenný tým žáků kvarty ve složení Pavla Hlávková, Ella Peterová a Matěj Šebek.

celý článek13.06.2023 / Mgr. Veronika Kotyzová

6. C v Městské knihovně v Holicích

Dne 5. 6. se třída 6. C s učitelkou českého jazyka paní Mgr. Evou Pýchovou vydala do Městské knihovny v Holicích na přibližně hodinový program. Na workshopu s knihovnicí paní Monikou Pěknou jsme se dozvěděli o historii naší knihovny, která je v Holicích už od roku 1844. Zajímavý byl například knižní katalog z roku 1943, ve kterém bylo mnoho knih přeškrtáno z důvodu cenzury našich tehdejších okupantů.

celý článek06.06.2023 / Adam Pultar (6.C)

Beztaškový den!

Studentský parlament navazuje na akci loňské 4. A, a proto se můžete v pátek 9. 6. těšit na No backpack day!

celý článek05.06.2023 / Studentský parlament

Workshop Proměny kariéry

Žáci 4. C využili ve středu 31. května příležitosti účastnit se workshopu kariérového poradenství s názvem Proměny kariéry, který školám zdarma poskytuje Centrum celoživotního vzdělávání v Pardubicích. Po celou dobu žáci pracovali ve dvou skupinách pod vedením příjemných lektorek v útulném prostředí učeben CCV. Většina z pestrých aktivit se věnovala sebepoznání.

celý článek04.06.2023 / Mgr. Veronika Kotyzová

Malé Španělsko již podesáté

Španělské soustředění se stalo na naší škole tradicí. Proto také i v tomto školním roce měli žáci studující španělštinu možnost během pětidenního pobytu v Polomu v Orlických horách prohloubit své znalosti španělského jazyka. Kurz byl zaměřen na užití jazyka v praxi nad rámec standardní výuky v hodinách. Náplň kurzu byla postavena na aktivním užití jazyka. Letošní rok byl organizačně nejnáročnější, přihlásilo se 36 účastníků naší školy napříč ročníky: 3. C, 4. C, 1. A, 2. A, 5. C, 6. C, 3. A, 7. C! Ale společnými silami jsme zvládli různé stupně úrovně jazyka i nadpočetné množství strávníků! A co jsme se naučili a zažili?

celý článek29.05.2023 / Mgr. Linda Nováková Schättingerová / foto: 17

Expedice DofE

V letošním školním roce se opět podařilo získat některé studenty pro účast v programu Cena Vévody z Edinburghu (The Duke of Edinburgh's Award). Program spočívá v tom, že se účastníci pravidelně věnují aktivitám ze tří oblastí, každé z nich 1 hodinu týdně. Oblasti DofE jsou pohyb, dovednost a dobrovolnictví. U každé aktivity si každý účastník stanoví určitý cíl, který ho bude motivovat a posouvat dál. Na závěr skupina účastníků programu absolvuje týmovou expedici v přírodě.

celý článek24.05.2023 / Aleš Kotyk / foto: 7
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima