"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

Virtuální realita ve třídě

Přestože vánoční prázdniny už jsou za námi, jedno překvapení čekalo na žáky 3.A v pátek 6. ledna. V hodině angličtiny mohli prostřednictvím technologie virtuální reality zažít karneval v Benátkách, skydiving nad Mont Blancem nebo navštívit zoologickou zahradu zaměřenou na chov pandy velké. Speciální brýle žáci využívali vždy ve dvojicích, kdy jeden z dvojice pomocí otázek ano/ne zjišťoval, kde se jeho spolužák nachází a co tam dělá.

celý článek08.01.2023 / Mgr. Marek Janů

Den pro školu

Jistě mi dáte za pravdu, že nejlepším způsobem, jak mohou učitelé motivovat své studenty, je přivést jim do hodiny odborníka z praxe. Historik se představí v dějepisu, účetní či manažer v ekonomii či matematice a psycholog v semináři psychologie. I tak si mohou žáci rozšířit obzory v daném oboru. A právě projekt s názvem Den pro školu díky nadaci České spořitelny a pod záštitou MŠMT nabízí takové propojení učitelů a odborníků z praxe formou workshopů, přednášek či přímo návštěvy odborného pracoviště.

celý článek03.01.2023 / Mgr. Eva Pýchová

VÁNOČNÍ PERNÍČKOVÁNÍ NA GYHOLI

Předposlední školní den před Vánoci proběhl první ročník Vánočního perníčkování pod záštitou metodičky prevence v rámci spolupráce mezi žáky, třídami, třídními učiteli, nepedagogy a rodiči.

celý článek25.12.2022 / Mgr. Linda Nováková Schättingerová

L´Avent à Paris

Skupinka 24 žáků naší školy si letos adventní náladu vykouzlila přímo v hlavním městě Francie. Spolu s Gymnáziem F. M. Pelcla v Rychnově nad Kněžnou jsme zaplnili autobus do posledního místa a 6. prosince jsme se vydali do Paříže. Všechny strasti dlouhého nočního přejezdu byly rázem zapomenuty, jakmile jsme krátce po sedmé hodině ráno vystoupili na náměstí Trocadéro a uviděli východ slunce za Eiffelovou věží.

celý článek23.12.2022 / Mgr. Jana Doskočilová

Vánoční sportovní report

Spolu s blížícím se koncem roku a všeobecným účtováním napříč celou společností bychom i my, kabinet TV, rádi shrnuli podzimní a předvánoční reprezentaci našich studentů na poli sportovním.

celý článek23.12.2022 / Mgr. Václav Vohralík

Poznáváme asijskou kulturu

Pobyt Mayumi a I-mog, našich AFS studentek, se přiblížil k vánočním svátkům a konci prvního pololetí...

celý článek23.12.2022 / Mgr. Zdeňka Raabenstein Schejbalová

Projektový den s 3D tiskem

V pondělí 12. 12. 2022 jsme v naší škole přivítali žáky a učitele ze ZŠ Moravany v rámci spolupráce při tradičních projektových dnech. Tématem bylo tentokrát seznámení s 3D tiskem. Pro moravanské deváťáky jsme připravili dva workshopy zaměřené na seznámení s 3D tiskem.

celý článek21.12.2022 / Mgr. Jitka Valášková

Výsledky Studentských prezidentských voleb

Minulý týden proběhly na našem gymnáziu Studentské prezidentské volby. Ve volební komisi se prostřídali studenti semináře Politologie a mezinárodní vztahy Ema Hubáčková, Patrik Novák, Patrik Jakubík, Patrik Nešetřil a Martin Šíp.

celý článek21.12.2022 / Mgr. Kristýna Martincová
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima